Adıyaman basının dünkü sayfalarında yer alan ve CHP 23. Dönem Adıyaman milletvekili Şevket Köse’ye ait olduğu iddia edilen açıklamalarla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Şevket Köseyi sert bir dille eleştirdi.

 
Adıyaman basının para ile haber yaptığını iddia eden CHP eski milletvekili Şevket Köse’yi sert bir dille eleştiren Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, siyasilerin sıkıştığı zaman basını paralı haber yapmakla suçlamasının alışılmış bir hal almaya başladığını söyleyerek, “Eğer böyle bir durum varsa çıkıp isim isim söylemek zorundalar” diye konuştu.
 
Aslan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Önceki gün iki gazetemizde birden yayımlanan bir haberde, Adıyaman eski milletvekillerinden CHP’li Şevket Köse’nin Adıyaman basını için “paralı haber yapıyorlar”, “haberimin yayımlanması için yemeğe götürüyorum” gibi açıklamalarda bulunması bütün basın mensuplarını incitmiş ve böyle bir davranışa tenezzül etmeyeceğini adımız gibi bildiğimiz birçok arkadaşımızı zan altında bırakmıştır. Son dönemlerde siyasiler tarafından alışkanlık haline getirilen bu tür söylemelerin altının doldurulmasını istiyoruz. Hiçbir meslekte olmadığı gibi basın mensuplarının içerisinde de hiç kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir. Eğer böyle bir davranışta bulunan gazeteci varsa ona bu katkıyı sunan siyasi de onun kadar suçludur. Siyasi madem böyle bir çirkinliğe ortak oluyor, kendisiyle birlikte o kişinin de ismini kamuoyuyla paylaşmak zorundadır” diye konuştu.
Aslan, bundan sonra bu tür söylemlere tepkilerinin daha sert olacağını da sözlerine ekledi.
Editör: Adıyaman Haber