Başkan Kutlu, yaptığı açıklamada, Adıyaman sebze halinde 45 esnafın bulunduğunu söyledi.

Korsan girişleri eleştiren Kutlu, "Bizim belediyemiz korsan malı şimdiye kadar önlemedi. Sadece bizi buraya sadece ceza evine koymuş gibi gelip burada sadece bizim ürünleri denetliyorlar. Adıyaman’da bir çok ilden korsan malzeme geliyor. Bundan dolayı bizim hal esnafı pek bir şey kazanmıyor. Köylü kendi malını markete satıyor. Hal'e giriş çıkış yapmadan, belediye personeli denetim yapmadığı için sürekli bizi denetliyorlar. Biz söylediğimiz zaman da belediye yokmuş gibi tepki koyuyorlar. Bizde fazla üzerine gidemiyoruz"dedi.

-ESNAF ZOR DURUMDA

Esnafın zor durumda olduğuna işaret eden Kutlu, şöyle devam etti:

"Esnaf çok fazla bir şey kazanmıyor. Adıyaman’da düzenli hiçbir şey yok. Esnaf’ın işleri durgun. Sigorta primleri çok yüksek. Vergiler yüksek. Kiralar yüksek. Esnaf bundan dolayı çok mağdurdur. Adıyaman’da bakkal esnafın sayısı bin 500’ken şimdi 500'ün altına düşmüş. Hep ulusal marketler iş yapıyorlar. Biz Adıyaman olarak sadece bizim gelir kaynağımız tütündür. Adıyaman tütünden gelen gelir ile ayakta duruyor. Nedense bazı güçler tütün kaldırmak için elinden geleni yapıyordur. Karadeniz için fındık ne kadar önemli ise Antep için fıstık ne kadar önemli ise tütünde Adıyaman için önemlidir. Devlet yetkililerimizden tütünle ilgili kalıcı bir çalışma yapmalarını bekliyoruz. Hepsine minnettar kalırız"

- BELEDİYE'YE YOL TEŞEKKÜRÜ

Sebze halinin yolunun yapılmasından dolayı yetkililere de teşekkür eden Kutlu, "Uzun zamandan beri dile getirdiğimiz yol problemimiz ortadan kalkıyor. Ben bundan dolayı başta Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha