Yaman Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İnan'ı makamında ziyaret eden Türkiye Kızılay Derneği Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Murat Bulut ve yönetim kurulu üyeleri Mahmut Bilgi ile A. Hakan Karayılan, Kızılay Derneği'nin Adıyaman'daki faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Başkan Bulut, çalışmalar hakkında bilgi vererek, pandemi nedeniyle azalan kan stoklarının artırılması için vatandaşlara duyurma anlamında Başkan İnan'dan destek istedi.

İnan:Yaman Medya Grubuna bağlı haber ağlarıyla birlikte yanınızdayız

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Yaman Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İnan ise Adıyaman halkının faydasına olacak tüm çalışmalarda Yaman Medya Grubuna bağlı haber ağlarıyla birlikte yanlarında olduğunu söyledi.

Adıyaman Türk Kızılay İl Şubesince 2020 yılında yaptıkları faaliyetler ile ilgili bilgi veren Başkan Bulut, 2020 yılı içerisinde Adıyaman Türk Kızılay İl Şubesi olarak il ve ilçelerde toplam 15 bin haneye ulaştıklarını bu sayınında 75 bin kişiye tekabül ettiğini söyledi.

Geçen yıl şubeye başvuru yapan 7 bin kişinin 6 bin 500'üne nakdi yardım yapıldığını aktaran Bulut, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geri kalan 500 kişinin de yine aynı nakdi yardımı yapmamız için çalışmamız devam etmektedir ve onlara şu anda yardımda bulunup bu 7 bin kişiyi inşallah 1-2 içinde tamlamak  hedefindeyiz.

İlçelerimizde Gerger, Sincik, Gölbaşı, Samsat, Kahta 8 Bin 500 ailemiz bize başvurmuştu onlar da tümünü bu yardımlarımız olarak hijyen, gıda kolisi ve nakdi yardımlardan oluşmaktadır. Adıyaman Şubesi olarak Elazığ depreminden etkilenen Gerger ve Sincik ilçelerinde bir mağaza zincirinin bin 600'e yakın kartı, gıda kolisi, ayrıca çadır battaniye ihtiyaçlarını karşıladık. Oradaki kardeşlerimizle birlikte Kızılay kan birimimiz ile merkezde bulunan devlet hastanelerimiz ile 8 ilçemizin tüm kan ihtiyaçlarını karşılamaktayız."

Bulut: 1 kan, 3 hayat kurtarıyor gerçekten acil kana ihtiyacı olan kardeşlerimiz var

Yıllık kan ünitesi hedeflerinin 20 bin ünite olduğunu ancak pandemi dolayısıyla azaldığını vurgulayan Bulut, şöyle devam etti:

"Benim vatandaşlardan isteğim bu kan bağışını aksatmamaları bu kan bağışında bulunmaları.Çünkü 1 kan 3 hayat kurtarıyor gerçekten de acil kana ihtiyacı olan kardeşlerimiz var. Bu nedenle kan bağışından vazgeçmeyelim kan bağışında bulunalım.

Şu an biz kan bağış çadırımızı da değiştirdik, onun yerine daha hijyenik olan konforlu bir konteynır getirdik. içinde klima tertibat sistemimiz daha güzel, kan alma koltuklarımız mevcut, hem sıcaktan hem soğuktan kan bağışında bulunan kardeşlerimiz etkilenmeyecekler, yani bunu da sevinerek söylüyorum.

Adıyaman Kızılay olarak faaliyetlerimiz afette olan yardım faaliyetlerimiz, bir de üniversite de faaliyetlerimiz var. Butik faaliyetlerimiz fakat ona çok başlamadık. Pandemi dolayısıyla inşallah bu eğitim öğretim yılında okullar şubatta açılırsa butik mağazamızı da faaliyete alacağız.

Bizim temel hedefimiz Adıyaman'da ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak, onunla birlikte temenni sağlamak. Bir de üniversitede ve diğer örgün eğitimde okuyan çocuklarımıza burs, giysi ve eğitim desteğinde bulunmak. Bunun için de tüm yönetim kurulumuz ile birlikte pandemi demeden, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Pandemi döneminde yaklaşık ilk sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle ihtiyaç sahibi olan mahallelerde 13 bin 500 tane ekmek dağıtımımız oldu ücretsiz onunla birlikte hijyen seti kiti maske gibi hijyen maskeleri de dağıttık."

"Biz geçen yıl mevcut toplayacağımız kanın ancak 3'te birini toplayabildik"

Şu anda kan stoğumuz bizim burada kan alıp Malatya'ya  yolluyoruz orada gerekli tetkiklerden geçirilmesi için. Biz geçen yıl mevcut toplayacağımız kanın ancak 3'te birini toplayabildik bu nedenle de sıkıntılar yaşadık, Malatya ve Antep'ten kan temin yoluna gittik. Oradaki şubelerden temin ettik çünkü bizim birinci hedefimiz kan ihtiyacı olan kardeşlerimizin mağdur olmaması.

"Kan bağışı ile koronavirüs bulaşmıyor"

Dediğim gibi 8 ilçede 2 hastanein kan ihtiyacı karşılıyoruz, bu nedenle de ben tüm vatandaşlarımızı kan bağışına katkıda bulunmasını ve gelmesini istiyorum çünkü kan bağışı ile korona bulaşmıyor.

Bir de şu müjdeyi de vermek istiyorum sadece bildiğiniz üzere plazma temini bizim 400 Yataklı Devlet Hastanesinden alınmaktaydı, Antep ve Malatya'da plazma alınıyordu bizim de girişimlerimiz sonucu Ulu caminin yanında bulunan merkezimizi gerekli cihazlar geldi oradaki hijyenik ve gerekli koşulları sağladıktan sonra bizde plazma almaya başlayacağız ve böylece 400 yataklı hastanemizin plazmasını biz karşılayacağız.

Şu an 400 yataklı hastanenin plazma ihtiyacını Antep'ten karşılıyoruz inşallah bu ünitenin açılması ile hastanenin plazmasını biz karşılayacağız."

"2021 hedeflerimizden biri de aş evi kurmak"

Başkan Bulut, 2021 hedeflerinde ise aş evi kurmak istediklerini belirterek, şözlerini şöyle tamamladı:

"Ama bununla da uzun süredir uğraşıyoruz, bir yer bulamadık, bir yer tahsil edilmesini biz istedik bununla ilgili haber bekliyoruz. Bizim kuracağımız aş evinin merkeze yakın bir yerde ve herkesin ulaşabileceği bir yerde olması lazım. İkincisi eğitim bursunu arttırmak istiyoruz bu nedenle de bağış miktarının artması yönünde çalışmalarımız olacak.

Üçüncüsü de 2020 yılında 4 bin kutu kavurma dağıttık tamamı da yapılan bağışlar ile ilimize gelen kavurmalar, bu bağış kurban bağışını arttırmak için de gerekli bir faaliyette bulunacağız. Adıyaman'da topladığımız bağışların kat kat üstü kurban bağışlarını biz Adıyaman'daki ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Bir diğer hedefimizde Adıyaman'daki butik mağazalarını  açmak bizim verdiğimiz elbiselerin tamamı kullanılmamış elbiseler biz istiyoruz ki ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz geldiği zaman baksın denesin ve o elbiseyi alsın,biz bunun arayışı içerisindeyiz inşallah bunu elde edersek bu gerçekleştirilir."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha