TÜGVA Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Aybak, Adıyaman'dan İstanbul'a nasıl gittiğini, orada yaptığı çalışmaları ve başarı basamaklarını anlattı. 

Türkiye’nin 81 ilinde satış noktaları olduğunu kaydeden Aybak, "Günlük 20 ton gibi üretim kapasitem var. Türkiye'ye çiğköfte gönderiyorum. Avrupa’ya da ihraç ediyorum. Sağlıklı bir yiyecek üretiyorum. Bakanlığın çıkardığı genelgeye göre bizler üretim yapıyoruz. Baktığımız zaman türkiyede gıdaların yüzde 80’ninde  bahsettiğim koruyucular var, katkı maddeleri var, renklendirici, tatlandırıcılar var. Biz ham maddeleri alıyoruz. Harmanlıyoruz ortaya çiğköfte yapıyoruz" dedi. 

- ÇİĞKÖFTEYE YABANCI MADDE KOYMUYORUZ

Çiğköfteye herhangi yabancı madde koymadıklarını dile getiren Aybak, "Biz çiğköftecilere renklendiricisiz, tatlandırıcısız ürünler imal edin diyoruz. Mevzuat gereği ürünlerin öyle olması gerekiyor. Maalesef Türkiye ve dünya’daki ürünlerin yüzde 80’ninde renklendiricisiz, tatlandırıcılı katkı maddeleri var ama bizim çiğköfte de yok. Bizim çiğköfteye genel de ilgi gösteren gençlerdir. Sağlıklı gençlerin yetişmesinde bir nebze olsun katkımız oluyor" diye konuştu.

- KENDİ BRANŞINIZDA İLERLEYİN

Gençlere de seslenen Aybak, "Çok zorluklar atlattık. Yoksullukla mücadele ettik. Okumanızı tavsiye ediyoruz. Okuduktan sonra kendi branşınızda ilerlemek istemezseniz dahi herhangi bir işe atıldığınız zaman orada daha da başarılı olursunuz" ifadelerini kullandı.   

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha