Demokrasi Parkında mısır satan 34 yaşındaki Osman Kisek, yaşıtları kahvelerde zaman geçirirken, kendisi soğuk havada mısır satarak ailesinin geçimine katkıda bulunuyor.

Ekmek kazanmanın zor olduğunu anlatan Kisek, "İlk zamanlarda işlerimiz olmuyordu, son 3 senedir işler oluyor ama son zamanlarda her şeye zam geldiği için piyasada bir durgunluk var. Millette para yok, bizde anlayamadık, şuan durgunluk var. Mısıra talep yüzde yüz, yüksek gelen müşteriler gayet memnunlar ama inşallah başımızdaki bakanlar, cumhurbaşkanımız, onların yardımıyla her şey yoluna girer, eskisi gibi her şeyden umutluyuz"dedi.

Mısıra baharat katarak sattıklarını anlayan Kisek, "Mısıra mesala baharat çeşitleri katıyoruz. Ketçap, mayonez sosları var, onları katıyoruz. Yüzde yüz müşterilerimiz hepsi karışık istiyor. Özellikle havaların soğuk olmasının ardından rağbet daha çok artıyor. Kış aylarında soğuk algınlığına iyi geliyor. Bu da vatandaşların hoşuna gidiyor. Soğuk algınlığında solunum yollarını acı ve baharat olduğu için temizliyor. Vatandaşlarımıza tavsiyemizdir" şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha