Salman açıklamasında, dünya genelinde ve Türkiye'de Kovid-19 üzerine çalışmalar yapılmaya başlandığını ancak insanların hayatını kaybetmesine neden olduğunu kaydetti.

2019-2020 yılında başlayan pandemi nedeniyle esnafın sıkıntı yaşadığını belirten Salman, "Gerek aile bireylerimizi gerek dostlarımızın bunun sıkıntısını yaşadık ama 2019'dan itibaren 2020 yılında esnafın bu konuda gerçekten sıkıntı çekti. Esnaflardan kafeterya, lokanta, berber ve servis işletmecileri bu sıkıntıları yaşadı. Bundan sonra dünya da aşının bulunması,ülkemizde de sağlık ekibine bir an önce yapılması ve bir milyona yakın kişinin aşı olması tabi ki bizler açısından bu sevindirici oldu."dedi.

"Devletin verdiği imkanlar doğrultusunda esnaf kardeşlerimize her türlü yardıma hazırız"

Salman, şöyle devam etti:

"Esnaf teşkilatı olarak gerek bu konuda sıkıntıyı çeken küçük esnaf olarak çok mağdur olduk ama hükümetimizin attığı adımlardan dolayı ocak olsun şubat olsun mart aylarında 1000'er lira para verilmesi bu konuda da ben yani sivil toplum örgütü bir vatandaş olarak bir esnaf olarak ben teşekkür ederim.

Bugünden itibaren bazı esnaf kardeşlerimizin hesaplarına para yatırıldı dolayısı ile 2021 yılının bütün dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Ama gerçekten de bu konuda esnaf teşkilatı olarak bu mağduriyeti yaşadık, yani temennimiz bu aşının bulunması önümüzdeki günlerde huzur ve sağlıklı yaşamamız için de herkesin bu konuda hijyeni olsun temizlik olsun maske hususunda dikkatli olması gerekiyor. Bizde bu konuda gerek yani esnaf kardeşlerimize olsun gerek vatandaşlarımıza olsun örnek teşkil edecek şekilde bunları söylemeye çalışıyoruz temennimiz bütün dünyanın sağlıklı olması için bu kurallara dikkat etmemiz gerekiyor.

Tabi ki dünya da bir küresel bir ısınma da var bu ısınmanın içerisinde gerek Türkiye ye olan bakış açıları da farklı bu konuda sayın Cumhurbaşkanımızın gerekse hükümetimizin attığı adımların arkasındayız. Esnaf teşkilatı olarak bir sıkıntıları varsa bir kooperatif olarak esnaf kefalet olarak şu anda limitlerimiz 200 bin lirayı buldu son limit olarak yani kredi vereceğimiz zaman bir esnaf kardeşlerimize 200 bin lira bir talepleri olursa bir istekleri olursa bir mağduriyetleri olursa devletin verdiği imkanlar doğrultusunda esnaf kardeşlerimize her türlü yardıma hazırız."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha