Evde sağlık hizmeti alan veya sağlık sorunları nedeniyle hastaneye gidemeyen 65 yaş üstü vatandaşlar için sağlık ekipleri, karlı yolları aşarak Kovid-19 aşısı yapıyor.

Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan 300 filyasyon ekibinde 83 aşı ekibi görev yapıyor.

Sağlık çalışanları aşı onayı almak cep telefonlarının çekmediği yerlerde yüksek tepelere çıkarak veya telefonun çektiği yerlere giderek onay kodu alıp aşılama yapıyorlar.

Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezinde görevli doktor Berat  Akif Özberk, aşılama çalışmalarına yönelik açıklamada bulundu.

"Herkes aşını tam olarak yaptırsın"

Özberk, Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aşı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Aşı çalışmalarımız Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen 65 yaş ve üzeri hastalara 28 gün arayla iki doz şeklinde yapılmaktadır. Sağlık çalışanları olarak kar kış demeden internetin ve telefonun çekmediği yerlerde hastane ve sağlık ocaklarına gidemeyen vatandaşlarımızın evlerine giderek aşısını yapıyoruz. Bu şartlar altında çalışırken vatandaşlarımızdan ricamız herkes aşını tam olarak yaptırsın yaptıramayanlar İl Sağlık Müdürlüğümüze başvurduklarında bizler evlerine kadar gidebiliyoruz.

Vatandaşlarımız sosyal mesafe ve maske kurallarına uymalarını istiyoruz. Aşı yaptığımızda onay kodu göndermemiz gerekiyor gittiğimiz bazı köy ve mezralarda cep telefonlarımız çekmiyor. Bu şartlar altında telefonun çektiği yerlere araçlarımızla gidip veya bir tepeye çıkıp onay kodu aldıktan sonra tekrardan gelip aşımızı yapıyoruz."

"Sağlık çalışanlarımızdan razı olsun zor şartlarda görev yapıyorlar"

Çakmaklar köyünden Mehmet Çakmak,”Ekipler dağ, bayır, köy, mezra, yağmur,çamur demeden buralara geliyorlar ve aşımızı yapıyorlar. Allah devletimizden ve sağlık çalışanlarımızdan razı olsun zor şartlarda görev yapıyorlar. Herkese tavsiyem aşılarını yaptırsınlar. "dedi.

"Aşı olmaya gidemiyorduk onlar bizim yanımıza geldiler"

Köy sakinlerinden Ali Çeper ise, "Ekiplerin çalışmasında çok memnunum, Allah hepsinden razı olsun biz aşı olmaya gidemiyorduk onlar bizim yanımıza geldiler zor şartlar altında çalışıyorlar Allah hepsinden razı olsun."diye konuştu.

Aile  Hekimi Uzm. Dr. Ezgi Işık da, "Toplum sağlığı merkezinde testleri pozitif çıkan hastalarımızla irtibat kuruyoruz. Ekiplerimiz burada filyasyon ve aşı çalışmalarını yürütüyorlar. Buradan çıkacak ekiplerimizin hazırlıklarını yapıyoruz. Daha sonra sahada çalışan arkadaşlarımızla iletişime geçiyoruz. Aşıları varsa aşılarını yaptırıyoruz, ilaçları varsa ilaçlarını yetiştiriyoruz. Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan 300 filyasyon ekibi 83 aşı ekibi görev yapıyor."ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha