Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kısıtlamaların ardından Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfa illeri başta olmak üzere, yufka ekmeğinde hile yapılamaması ve uzun süre dayanıklı olması nedeniyle yufka ekmeğine yöneldi.

Siparişler 5 katlandı 

35 senedir yufka işi yaptığını belirten Mehmet Doğan, "35 senedir ekmek ve yufka işiyle başladık bu işe 13 senedir de ek olarak yöremizin bir ürünü olarak atamızdan, nenemizden gelen gelenek olan ev ekmeği de devam ettirelim istedik. İlk başta zaten Adıyaman'da bu ekmeği biz yaptık ondan sonra sağ olsun Adıyaman’ın tamamına yaydık şuanda ekmek satışımız çok güzel, pandemi sürecinde de yetiştiremedik. Günlük 200, 300, 400, 500 tane ekmek satıyorduk çok talep getirdi, daha çok talep getirdi normalde 10, 15, 20 ekmek alan 50 tane 100 tane evde stok yaptılar."diye ifade etti.

"Bu ekmek içinde hile olmaz"

Apartmanlarda ekmek yapamayan vatandaşların kendilerine yöneldiğini aktaran Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde vatandaşın dışarı çıkma sıkıntısı olduğu için herkes evde ekmek  stoğu yaptığı için bizde o ara zaten yetiştiremedik baya sıkıştık. Günlük 300, 400, 500 hatta olsa günlük bin tane ekmek satardık, pandemi sürecinde öyle yapanda çoktu ama şuanda mesela binalarda oturan vatandaşlarımız ekmek yapamadığı için hepsi bize yöneliyorlar zaten onun için taleplerini biz karşılıyoruz. Unumuzu götürüyoruz değirmende kepeğini hiç almıyoruz. Sade kepekli, tam buğdaylı dediğimiz ekmeği üretiyoruz. Hiçbir şey yok, sadece un, su, tuzdan başka bir şey yok içinde. Sindirimi çok güzel, vatandaşa tavsiyem ev ekmeğinden özellikle tam buğdaylı ekmekten vazgeçmesinler, kepeksiz ekmeği yemesinler. Bu ekmek içinde hile olmaz kesinlikle hiçbir şey olmaz çünkü sigara kağıdı gibi açılıyor ekmek yani bir hilesi olmaz sadece un, su, tuzdan başka bir şey yok içinde"

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha