Teşkilat binasında Perre Haber Ajansı (PHA) muhabirinin sorularını yanıtlayan MHP İl Başkanı Hüseyin Özgün, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Orman yangınlara neden olan insanların en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Başkan Özgün, “Gerçekten son günlerde birçok ilimizde orman yangınları oldu. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konulara çok üzüldük. Ciğerimiz yanıyor, bunu yapanları Allah’a havale ediyoruz. Tabi ki vatan hainleri bunları yapıyor.  Zaten bir bölümü yakalanmış, hepsi de yakalanır ve cezalarını alırlar. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatıyla ziraat bankasında açılan hesapta yangın zadelere yardım MHP, il teşkilatı ve ülkü ocakları il teşkilatı olarak yardım kampanyası başlattık. Partililerimiz, ülkücü kardeşlerimiz bu hesaba yardım yapmaktadırlar.  Buradan da Adıyamanlı hemşerilerime yangın zadelere,  yardım yapmaya çağırıyorum. Çünkü gerçekten çoğunun evi barkı yandı, hayvanları yandı. Çok üzücü bir olay. İnşallah bir daha ülkemizde böyle üzücü olaylar  vuku bulmaz. Bu durumdaki yangın zedelere Milliyetçi Hareket Partisi olarak ölülere Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralılara bir an evvel sağlığına kavuşmasını diliyoruz ve yangın zadelere çok çok geçmiş olsun diyoruz” dedi.

“Ormanlarımız yakıldı”

Ormanların kasıtlı olarak yakıldığına dikkat çeken Özgün, “Bizim düşüncemiz bu ormanlar yakılıyor. Çünkü her yıl böyle oluyor. Zaten terör örgütü de artık silahın ateş olduğundan bahsediyor. Kesin bu bir kundaklama olayıdır. Zaten bu konuda suçüstü yakalananlar da oldu. İnşallah hepsi yakalanır ve devletimiz gereken cezayı verecektir” diye konuştu.

“Gün birlik beraberlik günüdür”

Yangınlara müdahale noktasında yapılan eleştirileri yersiz bulan Başkan Özgün, “Bugün Türkiye’nin birçok ilinde yangın felaketi çıkmışsa birlik beraberlik içinde ayırım yapmadan, belediyeler olsun, itfaiyeler olsun yardım yapmak zorundayız. Uçaklar, aldığımız bilgilere göre şuan 29 ülkeye 29 uçak ormanlara su götürmektedir. Şimdi dana altında buzağı arayanlar uçağın yokluğundan bahsederek muhalefet yapmak istiyorlar. Halbuki gün birlik beraberlik günüdür. Gün, hep beraber bu vatanı bölmek, parçalamak isteyenlere karşı durma günüdür. Milliyetçi Hareket Partisi olarak önce vatanın, sonra partim diyen bir teşkilatız” ifadelerini kullandı.

“İdamdan yanayız”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin idam görüşüne katıldıklarını belirten Özgün, son olarak şunları kaydetti: “Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin bu görüşüne Milliyetçi Hareket Partisi olarak katılıyoruz. Zaten daha evvel Genel Başkanım Dr. Devlet Bahçeli idamın yeniden gelmesinden bahsetmişti. Çünkü bu vatanı bölmek, parçalamak isteyenler gidip cezaevinde devletin ekmeğini, suyunu içip rahat ediyorlar. Bunların cezasının idamla olması gerekir. Biz de idamdan yanayız. Allah bu vatanı bölmek, parçalamak isteyenleri kahretsin. MHP olarak cumhur ittifakına bağlılığımız devam etmektedir. Cumhur ittifakı doğrultusunda vatanımızı bölmek isteyenlere karşı koyuyoruz ve koymaya da devam ediyoruz.  MHP olarak Adıyamanlı hemşerilerimizi Milliyetçi Hareket Partisi altına davet ediyoruz. Her gün onlarca kişi gelip partimize üye olmaktadırlar. Seçim genel başkanımızın ve cumhurbaşkanımızın deyimlerinde 2023 yılında olacağı belirtiliyor ve bu seçimin 2023 yılında zamanında olmasından yanayız.  Ama her hangi bir durumda seçim olursa da Adıyaman Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatı olarak seçime hazırız.”

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha