Eğitim İş Sendikası olarak üyelere yönelik olarak ‘Önce ücret yoksa nöbet yok’ eylemlerini başlattıklarını anımsatan Kara, “Okul idarelerine dilekçeler verdik. Akabinde kısmı zamanlı nöbet tutmama devamında sürekli nöbet tutmama şeklinde bu eylemliği sonuçlandırdık. Bugün eğitim çalışanları öğretmenlerimiz tuttukları nöbet karşılığı olarak 3 saat hafta da ücret alıyorlar. Bu eğitim işin öğretmenlere kazandırdığı önemli kazanımdır” diye konuştu. 

“TEOG TARTIŞMALARI”

TEOG’la ilgili olarak tartışmalara da değinen Kara, “50 gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEOG’un kaldırıldığını söyledi. Ne acıdır ki Milli Eğitim Bakanı da bunu bir taksi durağında tesadüfen öğrendi” ifadelerini kullandı. Yeni getirilen sisteme bakıldığında birçok eksik gördüklerine dikkat çeken Kara, “6-7- 8. sınıftan sorular sorulacak ama bu soru sayısının 60 ile sınırlandırıldığını 90 dakika süre verildiğini görüyoruz. Bu asla kabul edilebilir, uygulanabilir bir durum değildir. Pedagoglara sorduğumuzda bu ölçe sisteminin 3 yıla ait ders konularından oluşan soruların 60 dakika gibi kısa bir süre de çözülmesi mümkün değildir” değerlendirmesinde bulundu.

“BAKANIN O AÇIKLAMALARINI TALİHSİZLİK OLARAK NİTELENDİRDİ”

Bakan tarafından yapılan Türkiye’de 600 nitelikli okul olduğuna yönelik açıklamaya değinen Kara, “Bu yaklaşık yüzde 8’e tekabül ediyor Türkiye’deki liselerin geriye kalan yüzde 92’lik oran lise maalesef niteliksiz olarak ifade edildi. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Talihsiz açıklama olarak görüyoruz. Bir okul niteliksiz olması demek orada okuyan öğrencinin niteliksiz olması demek. Liselerin yüzde 92’nin niteliksiz olması demek aynı zaman da bu işin başındaki bakanında maalesef bu işi eğitim işini başaramadığını gösteren en büyük gösterge olarak görürüz. Yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrenci bu sınav sistemi ile 600 okul için yarışacak. Geriye kalanlar mahallelerindeki okullarda 5 tercih yapacaklar, öğrenim görecekler” şeklinde konuştu.    

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha