Çalışanlar arasındaki maaş eşitsizliği ile ilgili hükümetin sıcak adımlar atmadığını ifade eden Doğan,yaptığı açıklamada, genel başkanlarının bu konuyu her platformda gündeme getirdiğini ancak hükümetten gelen tek cevabı 'bu konuyu ileride görüşeceğiz' şeklinde olduğunu dile getirdi.

"Kamudan  gelme insanlarız kamuyu iyi tanırız bu sözlerin hiçbir yaptırımı olmayacak"

Scala sorununu çözeceklerine söz verdiklerini vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"Bizler çalışan arkadaşlarımıza scala sorununu çözmek için buradan söz veriyoruz ve bu işin takipçisi olacağız yeter ki çalışanlarımız bizimle irtibatı koparmasın. Bu konuyu bir çok kez ciddi olarak gündeme taşıdık. Bizim grup toplantısında konuşuldu, hatta bir televizyon programına katılan sayın genel başkanımız konuyu gündeme getirdi tekrardan ve tekrardan de ilgili bakan cevaplamak üzere soru önergesi vermiştik.

O soru önergesine gelen cevapta bugün itibariyle bir şeyleri yapamayacaklarını ama bir daha sözleşmede bu konuyu gündemde tutacaklarını ve bu mağduriyeti gidermeye yönelik bir çalışma yapabileceklerini kısaca böyle bir beyanda bulunarak cevaplamıştır.  Bizler kamudan  gelme insanlarız kamuyu iyi tanırız bu sözlerin hiçbir yaptırımı olmayacak. Ben bunu şimdi görüyorum bir sonraki toplu sözleşmede konuyu gündeme taşıyacağız demek şimdilik konuyu rafa kaldırmak demektir. Oysa bir kanun teklifine ekleyecekleri madde ile sözleşmeye ek bir sözleşme yaparak bu konuyu, bu mağduriyeti giderebilirlerdi."

"Mutlaka sonuç alacağımıza inanıyorum"

Konuyu asla gündemden düşürmeyeceklerinin altını çizen Doğan, "Scala mağduru olan kardeşlerimiz şunu bilsinler biz bunu asla gündemden düşürmeyeceğiz Çünkü orada yaklaşık 60 bin civarındaki çalışanın çoluk çocuğunu nasıl beslediğini nasıl geçirdiklerini biz en az onlar kadar yakinen biliyoruz. Bu sebepledir ki ilişkilerimizi kesmeyelim biz bu konu takipçisi olacağız. Ama lütfen değerli işçi kardeşlerimize sesleniyorum, siz de bizimle irtibatınızı kesmeyin ki konuyu tozlu raflarda unutmasınlar hep gündeme taşıyalım. Ben mutlaka sonuç alacağımıza inanıyorum." dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha