Turgut Reis Mahallesi Zey Yolu Caddesi'nde tek katlı evde oturan 4 çocuklu Yıldırım ailesi, 2 gün önce gece kömür sobasını yaktıktan sonra uyudu. Farklı odada uyuyan Rıfat Yıldırım (48) sabah saatlerinde midesi bulantısıyla uyandı.

Sobalı odada uyuyan eşi Meliha (42), çocukları Taha (6), Dilan ve Müttalip'i hareketsiz görünce sağlık ekiplerinden yardım istedi. İhbarla gelen sağlık görevlileri tarafından yapılan kontrolde Dilan ve kardeşi Müttalip'in öldüğünü belirledi. Ailenin diğer fertleri Rıfat ve Meliha Yıldırım çifti ile çocukları Taha Yıldırım ambulanslarla Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'ne götürülerek tedavi altına alındı. 

Kardeşler yan yana defnedildi

Aileyi yasa boğan Dilan ile Müttalip’in cansız bedeni ise otopsi yapılmak üzere morga götürüldü. Yapılan otopsinin ardından iki kardeş Yeni Mezarlık Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından yan yana toprağa verildi. Yıldırım ailesinin bir diğer çocuğu Mustafa'nın ise aynı gece dedesinin yanında kaldığı öğrenildi.

Olayın ardından polis ve itfaiye ekipleri iki kardeşin hayatını kaybettiği evde detaylı inceleme yaptı. İncelemede, ailenin gece sobayı söndürmeden uyuduğu, lodos nedeniyle gazın eve dolduğu belirlendi.

"Uyumadan sobalarını mutlaka söndürsünler"

Evde yapılan inceleme yapan Adıyaman Belediyesi İtfaiye Amiri Muhittin Yaylas,"İki çocuğumuz maalesef söndürülmeyen sobanın, şiddetli rüzgar nedeniyle eve dolan karbon monoksiti solumalarından dolayı hayatını kaybetmiş. Tüm vatandaşlarımız uyumadan sobalarını mutlaka söndürsün, baca ve borularını da düzenli olarak temizlesin.Bacaların çatının en az 1 metre üstünde yüksek olması gerekmektedir. Bunlara çok özen göstermek lazım vatandaşlarımızın bunlara özen göstererek biraz tedbir almasında yarar var."dedi.

Anne ve diğer çocuğun durumu iyi

Hayatını kaybeden çocukların dayısı Beşir Boybey, kız kardeşi ve yeğeninin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Gece yataklarını yaptıktan sonra babaları şeker hastası olduğu için öbür tarafta yatıyor. Babası çok sıcağa gelemiyor. Sabah kalkıyor babası geliyor bakıyor hepsi baygın polisi arıyor 112'yi arıyor. Gelen ekipler bakıyorlar 2 yeğenim vefat etmiş olay yerinde bir oğlu zaten dün dedesi geliyor buraya o illa bende geleyim diyor oda dedesinin evine gidiyor. O gece orada kalıyor. Şuan iki yeğenim vefat etti. Bu konuda herkesin duyarlı olmalarını istiyoruz. Şuan hastanede yatan anne ve diğer çocuğun durumu iyi çok şükür."dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha