Adıyaman İmamağa Spor Kulübü Başkanı Muhammed Ateş, PHA muhabirine yaptığı açıklamasında kulübün başarıya giden yolunu ve hedeflerini anlattı.

Ateş, "Biz 2017 senesinde kurulan bir kulübüz. İmamağa Spor kulübümüz  2. amatör de şampiyon olup iki senede birinci, amatörde Playoff'lar da final oynamış bir ekibiz. Bu sene de şampiyon olmuş bir takımız."dedi.

"Seçmelerde kardeşlerimize bir şans verilmeden yollanıyorlardı"

Sürece baktığında 2017 senesinde kurulan bir kulüp olarak gerçekten başarılı olan bir kulüp oldukları ve proje takımı olduklarının  altını çizen Ateş, şunları aktardı:

"Bundan önce yapmış olduğumuz röportajlarımda ne dedimse yine sözlerimin arkasındayım. Ben bundan önceki dönemlerde bazı takımların seçmeler yaptığında sadece Adıyaman içerisinde demiyorum. Malatya olsun, Urfa olsun bunlar seçme yaptığında 10 dakikalık bir top oynatıp geri getiriyorlardı. Yetenekli olsa da o sporcu kardeşlerimize bir şans bile verilmeden yollanıyorlardı.

Ben bu işe başladığımda hiçbir memleket çocuğunun ahını almadan yetenekleri keşfedip bu yola çıkmak istedim. 40 gün içerisinde bir seçme süreci belirledim. Akşamları antrenman yaptığımızda seçmelerde bir yeni bir sporcuya 10 dakika top oynatmıyordum. Hafta 3 gün bizimle antrenman yapıp maç oynama şansı buluyordu aynı zamanda bir sporcunun kabiliyetlerini ve yeteneklerini keşfetme şansımız oluyordu. "

"Adıyaman’da kendini kanıtlamış insanları yavaş yavaş transfer ediyoruz"

Ateş, antrenmanlara gelen sporcuların çoğunun parası olmadığı için ve sahanında uzak olması nedeniyle kendi arabası yada servis aracıyla evlerine bıraktığını ifade etti.

Seçmeler neticesinde kabiliyetleri olan Adıyamanlı olan 5-6 sporcuyu İmamağa Spora transfer etme şanslarının olduğuna işaret eden Ateş,açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Şuan da transferlerimize devam ediyoruz. O çocuklara ağabeylik yapacak ve bu memleket için ter döken sporcularımızı da transfer ettik. Adıyaman’da kendini kanıtlamış insanları yavaş yavaş transfer ediyoruz. Ama biz imkanlar olmadığında dolayı akşamları antrenman yapmak zorunda kalıyoruz. Bizim bir çok sporcumuz sabahları işlerinde çalışıyorlar, ben bu zorlu yolda desteğin az olduğu zamanda sporcularıma işinizi bırakında sabah antrenmana gelin diyemem. Akşamları antrenmana gidiyoruz."

"Çocuklar bu fedakarlıkları yapıyorlarsa bilsinler ki biz bu işi başarmışız "

"Kulüp başkanı olarak hiçbir antrenmanı kaçırmış bir insan değilim sürekli sporcularımızla yan yanayım" diyen Ateş, "Sahamızın olduğu yer bir akşamları soğuk oluyor, antrenman 19:00'da  başlıyorsa bazı sporcularımız 18:50'de geliyorlar. Neden servisle gelmediğiniz diye sorduğumda bana dükkanımı kapattım, işten yeni çıktım yetişmem diye motorla geldim.Yada bir arkadaşım bıraktı diyorlar. Bu çocuklar bu fedakarlık ile bu yola çıktılar. Onların tek amacı Adıyaman, başka bir amaçları yok. Bu çocuklar bu fedakarlıkları yapıyorlarsa bilsinler ki biz bu işi başarmışız."ifadelerini kullandı.

"Kimse sana destek vermez, bu takımı sat, kurtul', diyenleri çok gördüm "

Ateş, iki ay önce ligin süreci belli olmadığı zamanlarda Ankara’ya gittiklerini milletvekilleri ile görüştüklerini belirterek, şunları aktardı:

"Vekillerimizle tek tek görüşme şansımız oldu. Lig'in durumu belli olmadığı için kimseye bir şey de söylemiyorsun taleplerimiz ve destek olunması gereken sorunlarımızı dile getirdik. Vekillerimiz bizler için ne gerekiyorsa ellerinde geleni yapacaklarını söylediler. Ankara’dan döndükten sonra Adıyaman Belediye Başkanımız Süleyman Kılınç ile görüşmelerimiz oldu. Belediye Başkanımız amatör kulüplerine olan yardımı olmasaydı, şu an İmamoğlu Spor Bölgesel Amatör Lig'de olmazdı. Bazen kulüplere yapılan desteği bile bizler için ne kadar önemli olduğunu gördüm.

İki yıl önce bölgesel amatör  takımlarına destekleri olmasaydı şimdi İmamağa Spor lige çıkacak durumu olmayacaktı. Yardımları ile transfer yaparak bugünlerimize gelme şansımız oldu. Şuan ki durumda belediye başkanımızda Allah razı olsun ki bize 56 bin nakli yardım yaptı. Bize her zaman yanımızda olacağını söyledi.

Memleket çocuklarının yanında olması da bizleri son derece mutlu ediyor. Ben bu yola ilk çıktığımda bana, 'kimse sana destek vermez, bu takımı sat, kurtul' sözlerinde bulunan çok insan gördüm. Allah razı olsun ben bu yola çıktığımda kimin yanına gittimse memleket çocukları için herkes ellinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştılar. Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Bundan 15 gün önce amatörlerin oynanmamasına rağmen bütün amatörlere 18 adet ayakkabı yardımda bulundu. Bu çok güzel bir şey memleket çocuklarının bu süreçte bir ayakkabıya bile ihtiyaçları var."

"Bölgesel Amatör Lig gerçekten çok çok masraflı bir lig"

Memleketleri için fedakarlık yapan sporcuların emeklerine karşılık verilmesi gerektiğini vurgulayan Ateş, "Bölgesel Amatör Lig gerçekten çok çok masraflı bir lig. En az bir lige katılımıyla  sporcuların evrakına 70-80 bin lira para gidiyor. Çünkü profesyonel ligden sporcularımızı renklerimize kattık. Bunların evraklarına 4-5 bin lira gidiyor."dedi.

"Süper bir taraftarımız var taraflarımızın hepsi arkamızda"

Ateş, şöyle devam etti:

"İnsanlarımızda her zaman şöyle bir düşünce var. Belediye Başkanı 56 milyar verdi tamamda aldığımız kadar giderlerimizde çok fazla. Şuan sporcularımızın bir giydiği eşofman 300-400 liradan aşağı değil. Topuyla ve benzeri malzemeleri ile bize olan maliyeti 140 bin liraya yakın bir paramız gidiyor. Bizim ligimiz masraflı bir lig bazen tıkandığımız noktalar oluyor. Bize diyoruz ki destek olmasa bu çocuklar ne yapacaklar gece antrenman yaptığımızda  bu insanlar takımımızı için memleketleri için fedakârlık yapacaklar bizlerde onların emeklerine karşı birseler vermemiz gerekiyor.

Bu çocuklar gece gündüz demeden antrenmanlara gelecek elimizi vicdanımıza koyup bu çocuklarımıza destek vermemiz gerekiyor. Niye memlekete çocukları bu zor şartlar altında memleket çocukların sahip çıktı. Bizde memleket olarak el ele vererek bu çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor.Ben kendi nefsim için bir forma vermem kimseye ama takımım için o para sporcularımın cebine girecekse 5 lira için her şeyi kovalarım. Niye bu çocuklar fedakarlık yapıyorsa çocuklarımızın cebine paraları girecekse ben bütün fedakarlığı yaparım. Bu süreçte valimizin de destekleri olacak bizlere sözlerde verdi. Hepimizin bir yumruk olması gerekiyor. Süper bir taraftarımız var taraflarımızın hepsi arkamızda memleket çocuklarını destekliyorlar. Onların gücüne ve yanımızda olmalarına çok ihtiyacımız var.

Adıyaman taraftarı süper iyi. Süper Lig'in takımlarına taraftar yapacak kapasiteye sahip çünkü gerçekten bu işi çok iyi biliyorlar. Çok güzel bir şekilde ama onların da eksikler var, eksikleri yok değil ama onlar da sahiplendi bütün taraftar gruplarımız hepsi bizi sahiplendi.

"İmamağa Spor'a destek bilet kampanyası düşünüyoruz"

İmamağa Spor Kulübü Başkanı Muhammed Ateş, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Onun için ben memleket çocuğu için bilet kampanyası yapıp bu bilet kampanyasında da şöyle bir şey yapacağız İmamağa Spor destek bilet kampanyası düşünüyoruz.Toplanan paraları kamuoyunda paylaşacağız  ve bu toplanan  paraların hepsi sporcularımız için harcanacaktır. Herkesten destek bekliyoruz memleket çocuklarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Biz inanıyoruz ki destekler olursa biz şampiyon olacağız."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha