Ülke genelinde yürütülen yardım çalışmaları hakkında, PHA muhabirinin sorularını cevaplayan İHH Şube Başkanı Halit Tekbaş, “'İHH insani yardım vakfımız her yıl olduğu gibi bu yılda Dünya'nın dört bir yanında kurban organizasyonunu başarılı bir şekilde yürüttü. Türkiye dahil dünyada 65 ülkede değerli bağışçılarımızın bağışlarını 65 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Adıyaman'da da 600 pay kurban etini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık başta yetim ailelerimiz olmak üzere muhtaç ailelerimiz ve mülteci ailelerimize 600 pay kurban etini ulaştırdık” dedi.

“Suriye için yardım çalışmalarımız sürüyor”

Suriye için yardım faaliyetlerinin yıl boyunca devam ettiğini kaydeden Tekbaş, “Suriye için yardım çalışmalarımız hem genel merkez hem de yerelde olmak üzere yılın 12 ayı devam etmektedir dönemsel olarak kampanya yapmaktayız. Özellikle sonbahar aylarında temel gıda ve kışlık kıyafet ve battaniye kampanyalarımızı düzenleyip düzenli olarak Suriye'ye yardımlarımız devam ediyor. Gazze Filistin'de yine dönemsel olarak nakit yardım çalışmalarımız dernek olarak devam ediyor” diye konuştu.

“Dünya’da 117 bin yetime bakıyoruz”

Tekbaş, konuşmasının sonunda ise, 117 bin yetime sahip çıktıklarını belirterek, “İHH insani yardım vakfı olarak Dünya’da 117 bin yetime bakıyoruz, Türkiye'de yaklaşık 16 bin yetime, Adıyaman'da da 500 yetime bakıyoruz. 500 yetimimizin yaklaşık 200 ailesi var bu ailelerimizin her türlü ihtiyacını karşılama çabası içerisindeyiz. Dönemsel olarak kıyafet, kırtasiye, temel gıda, bayramlık ihtiyaçlarını gideriyoruz. Yine kurban bayramını geride bıraktık hep beraber yaklaşık 50 yetim çocuğumuza da bu bayramda bayramlık hediye ettik.  Ülkece pandeminin koşullarında zor günler yaşıyoruz. Pandemiden dolayı ekonomisi olumsuz etkilenen vatandaşlarımız var, komşularımız var akrabalarımız var ve lütfen bunları gözetelim gözetmeye çalışalım imkanlarımız dahilinde eğer çevremizde farkında olmadığımız ulaşamadığımız ihtiyaç sahipleri varsa vatandaşlarımız bizim gibi bu dernek üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaşabilirler'' dedi.

 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha