-"TÜRKİYE'NİN SAVUNMASNIN GÜÇLENMESİ ÇOK İYİ BİR ŞEY"

Türkiye'nin yakın süre içerisinde Rusya'dan alınan S–400 füzeleri yerini almaya başladığını kaydeden Erdengi, Perre Haber Ajansına yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Kargo uçakları çok şükür bir bir malzemeleri getiriyor. Türkiye'nin S–400 füzeleri alınması demek, Türkiye'nin savunma sanayinin güçlenmesi demek bir ülkenin savunma sanayisi ne kadar güçlü olursa o kadar o ülke güçlü olur.Cumhurbaşkanımız ve devlet büyüklerine teşekkür ediyorum, yani Türkiye savunmasının güçlenmesi çok iyi bir şey. Hem terör açısından hem de dış güçler açısından bizim savunmamızın güçlü olması zengin olması o kadar iyidir, yani Türkiye bütçesinin yüzde otuzu yüzde 40'ı yüzde 50'si bile hiçbir insanın hiçbir Türk'ün hiçbir vatandaşın Türk milletinin zoruna gitmez."

-"ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ OLARAK HEPİMİZ MUTLUYUZ"

Hacı Erdengi, "Bu konuda hepimiz şehit ve gazi aileleri olarak hepimiz mutluyuz bu durumu çok güzel bir şekli değerlendiriyoruz, çok iyi yapıldı. İnşallah bu ülke daha da güçlenecek ve savunma sanayimiz çok güzel olacak. Çünkü dışarıdan baktığımızdan bütün ülkelerin tehditti Türkiye üzerinde her tarafta Suriye, Irak, Mısır bütün ülkeleri darmadağın ettiler son olarak Türkiye kaldı, İslam ülkelerinden Türkiye kalesi kaldı. Bunu da dağıtmaya çalışıyorlar. En iyisi bizim devlet büyüklerimizin Türkiye’nin savunma sanayisinin güçlenmesini en iyi bir şekilde yapıyorlar ve yapmaya da devam edecekler bizler bu konuda mutluyuz ve gururluyuz."dedi.

Doğu, Güneydoğu'da, Kıbrıs da koruyucu olsun, polis olsun, asker olsun, sivil vatandaşımız olsun teröre bir çok kurban verdiğini vurgulayan Erdengi şöyle devam etti:

"Ve halen de vermeye devam ediyoruz. Türkiye'de son dönem de büyük operasyonlar yapıldı ve bundan da terör örgütü çok büyük kayıplar verdi, inşallah daha da vermeye devam edecek ve inanıyorum ki devlet bu işi kökünden çözecek ve bitirecek, bu da şehit ve gazi ailelerimizi çok mutlu etmiştir. Biz bu konuda devletimize her zaman destek veriyoruz her zaman yanındayız ve buda bizi çok memnun etmiştir."

-"BEDELLİ, BİZİM İÇİN ACI VERİCİ BİR ŞEY"

Profesyonel askerliğin olmasının ülkelerde en iyi şey olduğunu bu konuda devlet büyüklerinin daha iyi bildiğini ve askerin yetersiz mi? yeterli mi? hesabının mutlaka yapılmış olduğunu vurgulayan Erdengi, şunlara işaret etti:

"Bedelli ise bizim için acı verici bir şey, çünkü neden derseniz, burada şehit düşen Adıyaman da 173 tane şehit vardır. İnanın ki o şehitlerin içerisinde hep gariban fakir kesimi vardır. Keşke 30 bin değil de 70, 80, 100 bin civarında olsaydı ve o alınan parayı da askere giden gariban, fakir insanların ailelerine verselerdi. Çünkü bugün bedelli yapıyorsun adam hesaplama yapıyor, ticaretle uğraşıyor diyor ki benim 3 aylık gelirim 15 milyar ben niye gidip askerlik yapayım. Mademki bu böyleyse bedellinin miktarı 80 bin, 100 bin civarında olacaktı o bedelli parası da askere giden evlatlarımızın ailelerine ve kendilerine verilecekti. Profesyonel askerlik olması çok güzel, çünkü bir er, acemi birlikte 25 metrelik atışa gidiyor 3 mermi atıyor, usta birlikler 400 metrelik atışta 5, 10 mermi atıyor ondan sonra çıkıyor tayini Şırnak veya Hakkâri terör bölgesine çıkıyor o asker profesyonel olmadığı için inanınki ben bunu kendim yaşadığım zaman çoğu askerler profesyonel olmadığı için o çatışmaların olduğu anda kendileri bile yerinde korkuyorlar, bu çatışmaya girmeye korkuyorlar bu konuda profesyonel ekserin olması, Türkiye için en iyisidir, en güzelidir."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha