2023 Eğitim vizyon belgesi hakkında bilgi sahibi olmaları ve farkındalık oluşturmak amacıyla  düzenlenen seminer, 2 gün sürecek.

Seminere, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Fikret Keleş, Doçent Doktor Cenk Temel, ve Beden Eğitimi Öğretmenleri katıldı.

-“BİZE BAKIŞI FARKLI OLAN ARKADAŞLARIMIZI YANILTTIK”

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, burada yaptığı konuşmasında, şunları kaydetti:

"Benim içinde son derece önemli bir toplantı. Aslında sürekli sık sık bir araya gelmemiz gereken iştişare yapmamız arkadaşlarımız, meslektaşlarımızla bir araya gelmemiz gereken konular. Özellikle çok kıymetli hocalarımızın yapmış oldukları çalışmaları bende beden eğitimi öğretmenlerimiz ve kordinatör öğretmenleri ile daha önceki dönemlerden paylaşımımız oldu. Bizim adımıza, meslektaşlarımız adına son derece sevindirici şeyler bunlar. Beden eğitimi öğretmenleri 2023 vizyonu farkındalık diyoruz. Ben şuan inanıyorum belki toplumun her kemsinde öğretmen camiasında böyle bir kenarda kalmış hissediyorum. Çünkü kendimde 8-9 yıl beden eğitimi öğretmenliği yaptım. Ama kenarda kalmışlık sürekli yaptığımız aktivitelerle çalışmalarla bulunduğumuz okullarda farkındalık çalışmalarıyla bize bakışı farklı olan arkadaşlarımızı yanılttık diye olumlu anlamda yanılttık diye düşünüyorum."

Doçent Doktor Cenk Temel ise semineri, 2023 eğitim ve öğretim faaliyetleri vizyonuyla ilişkili olarak beden eğitimi dersi beden eğitimi öğretmeni neler yapması gerekiyor bir yaklaşımı vurgulamak için düzenlendiğini belirterek, “Teşekkür ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürümüze, beden eğitimi öğretmenlerimizle birlikte yürütüyoruz. Çalışmayı iki boyutlu yürütüyoruz. Birinci kısmında işin teorik kısmı öğretim programları beden eğitimi dersinin kullanım olarak neler olması gerektiklerini anlattık. Öğleden sonraki çalışmamızda da uygulamalı olarak eşortmanlarımızla taktik ön yaklaşımı spor eğitimi modelini ve iş birliği yaklaşımlarını kullanarak beden eğiti dersinde nasıl etkili verimli aktif bir ders işleyebiliriz. Uygulamalı olarak Adıyaman'daki beden eğitimi öğretmenleriyle çalışacağız. İyi bir çalışma olacağını düşünüyorum."dedi.

- “ÜST DÜZEY SPORCU YETİŞTİRLMESİNİ SAĞLAMAK ÜLKENİN GELECEĞİ AÇISINDAN HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR”

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, seminerin Adıyaman’da gerçekleştirilmesinden memnun olduğunu ve gurur duyduğunu kaydetti.

Alagöz, 2023 Eğitim vizyon belgesine baktığımızda, öğrencilerin sosyal etkinlikler kapsamında yürütülen bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda yetiştirilmesine önem verileceği öngörüldüğünü belirterek, şöyle devam etti:

“Burada öğrencilerin sportif alanlardaki etkinlikleri konusuna parantez açmak istiyorum. Ülkemiz yaklaşık 26 milyon genç nüfusu ile Dünya’nın 150 ülkesinin nüfusunun toplam nüfusundan daha fazla sayıya sahiptir. Bildiğiniz gibi ülkemizin hazinesi olan bu genç nüfus Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim-öğretim görmektedir. Sağlıklı, hareketli ve aktif bir yaşamın gereği olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim-öğretim gören öğrencilere, özellikle yaşam boyu fiziksel aktivite yapma ve bunu sürdürme kültürünün yerleştirilmesi, beden eğitimi ve spor faaliyetlerinin tabana ve geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak ülkemizin geleceği açısından hayati önem taşımaktadır. Bununla beraber, sporun birleştirici gücünü kullanarak, içki, sigara, uyuşturucuyu ve terörü de önlemek için, hiç kuşkusuz bu müfredat önemli görevler üstlenecektir. Hepimizin bildiği gibi, spor tüm dünyada her geçen gün çok daha büyük bir ilgi odağı haline gelmekte ve hem profesyonel hem de amatör olarak katılımcı sayısı hızla artmaktadır. Ulusal ve Uluslararası birçok kurum ve kuruluş beden eğitimi ve spor faaliyetlerine katılımın arttırılması için yoğun çaba harcamaktadır. Böyle bakıldığında sayın bakanımızın açıklamış olduğu 2023 Eğitim Vizyonunun önemli bir vurgusunun da çocuklarımızın beden eğitimi ve spora erişimlerinin arttırılması oluşturmaktadır. Elbette bu vizyonun başarıya ulaşması için Adıyaman’ın ve ülkemizin kaynakları yeterlidir. Başta çok değerli siz beden eğitimi öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve velilerimiz el ele vererek çocuklarımızı sporun güzellikleri ile daha fazla buluşturabiliriz. Bu kapsamda 2023 Eğitim Vizyonumuzun daha başarılı olabilmesi için sporun önemi konusunda farkındalık çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Öğrencilere, velilere, okul idarecilerine sporun önemi konusunda bilgilendirme çalışmalarına daha fazla ağırlık vereceğiz."

Konuşmaların ardından, yapımcı Doçent Doktor Cenk Temel, Görüntü yönetmeni ve seslendirme Yasin Yücekaya, Genel Koordinatör Mehmet Akif Yücekaya, Kurgu Opratörü Murat Demirli, Kemara Orhan Taşkın, Ses İsa Özcoşar, Müzik Efekan Levent'in yaptığı ve emekli beden eğitimi öğretmenleri gözünden öğretmenliği anlatan belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha