31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerinin ardından dolar ve altının yükselişini sürdürürken Adıyaman Kuyumcular Odası Başkanı Bekir Ünal, altın ve doların hükümetle bir alakası olmadığını dünya genelinde olan bir sorun olduğunu söyledi.
-"SEÇİM ATMOSFERİNDEYİZ NE OLACAĞINI KESTİRMEK BİRAZ ZOR"
Ünal,"Şimdi İstanbul, Ankara gibi Büyükşehirleri AK Parti kaybetti diyebiliriz. Şuanda sayım devam ediyor ama birkaç sandık kaldığını medyadan duyuyoruz. İnşallah AK Parti kazanır diye düşünüyorum. Yani dolar şuanda AK Parti'nin oy kaybından dolayı değil ekonomi verileri Türkiye'de şuanda onu gösteriyor yani şuanda doların yükselmesi, altının yükselmesi hükümetle hiçbir alakası yok. Piyasanın durumu şuanda seçim atmosferindeyiz ne olacağını kestirmek biraz zor ama şuanda durumu hükümet iyi bir şekilde takip ediyor ve iyi bir hakimiyet sağlayacağına inanıyorum"dedi.
 Adıyaman'ın gelir kaynağı tütün olduğunu ve tütünün yasaklanmasıyla gündeme kenevir geldiğini aktaran Ünal, kenevir izninin Adıyaman'a verilmesini istedi.
-"ADIYAMAN'DA BİR ÇOK İNSANIMIZ İL DIŞINA ÇALIŞMAYA GİDİYOR"
Kenevir gelmesiyle birlikte Adıyaman için çok güzel olacaklarını belirten Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Adıyaman'ın gelir kaynağı tütündür malumunuz olmak üzere tütün şuanda yasaklandı bizim gelir kaynağımız tütün olduğu için şuanda Adıyaman'da birçok insanımız il dışına gidiyor çalışmaya gidiyor. Adıyaman şuanda dipsiz sokağı andırıyor diyebilirim. Tabi bu hükümetin bazı illerde kenevirin serbest olacağını söylediler bizde Adıyaman toprakları kenevire uygun mu? Değil mi? Onu tam olarak bilmiyoruz. O analizden sonra belli olacak ama bizim şuanda Adıyaman halkı olarak kenevirin Adıyaman'a verilmesini istiyoruz. Çünkü gelir kaynağımız tütün tütünden başka bir şey düşünemiyoruz. Tütünde malumunuz yasak olduğu için kenevirin gelmesi Adıyaman halkı için çok güzel bir şey olacağına inanıyorum."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha