Coşkun, yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın son yıllarda köyden kente göçlerin artmasıyla birlikte kent merkezi nüfusunun 250 bin civarında büyükşehir haline geldiğini ifade etti.

 Adıyaman'ın büyümesiyle birlikte sorunlarının da arttığını anlatan Coşkun, şunları kaydetti:

"Bir hukukçu olarak Adıyaman'da son yıllarda artan boşanma oranları Adıyaman'da daha öncesinden beş on yıl öncesine kadar özellikle 2000'li yıllarda boşanma sayısı yok denecek kadar az iken, bugün binlere varmakta, aile mahkemesi kurulmuş. Aile mahkemesi nezdinde binlerce boşanma davası açılmakta, boşanma kararı verilmektedir. Boşanma aile içi türk gelenek ve toplum yapısına baktığınız zaman toplumun en önemli unsuru ailedir. Çünkü dayanışmayı, hoşgörüyü, bilimi, kültürü ailelerimizden alırız. Boşanma sayısının artmasıyla da anne ve babanın çocukların bir arada olmamasından dolayı dağılmasından dolayı çocuklar yeterince anne, baba sevgisinden, bilgisinden ve yardımından kopmaktadır. Bu da yalnız büyüyen çocuğu ileride bir çok sorunlarla birlikte büyümesine neden olmaktadır"

- EKONOMİK ETKENLER ÖNEMLİ

Ekonomik etkenlerin boşanmada önemli olduğuna işaret eden Coşkun, "Tabi boşanmaların Adıyaman'da en çok görebileceğimiz ekonomi vardır. Bunun ötesinde eğitim seviyelerinin düşük olması ve bunun ötesinde kadın ve erkek gerekli özveride bulunmaması ve son yıllarda gelişen bencillik ve daha çok şey isteme, eldeki, avuçtakiyle yetinmemeyi nazara alındığında elde yetinilmemesinden dolayı bu da tabi ekonomik anlamda bir neden sayılmaktadır. Daha çok şey isteyen karı koca arasında sorun olmasına neden olmaktadır. Bu hususların özellikle Adıyaman'daki bu boşanma ve aile dağılımlarının önlenmesi için topluma sivil toplum örgütlerine özellikle devletimize büyük görevler düşmektedir. Bu konuda sağlıklı çalışmalar yürütülmekte, yürütülmeli ve Adıyamandaki bu boşanma sorunları bir an önce asgari düzeye indirilmelidir. Eğitim seviyesinin yüksek olması bu konuda sadece bilimsel eğitimin verilmesi gerekiyor. Üniversiteler okullarda gidip de ders almakla bu işler olmuyor. Bizim toplumun en büyük problemlerinden birisi de tabiki okullarda eğitim dersi veriliyor ama ahlak dersinin az verilmiş olmasından kaynaklanıyor.  Öncelikle topluma daha fazla ahlak dersi verilmesi lazım. Boşanmaların nedenleri eşlerle uzun bir süreye yayılmalı, psikologlar, rehberler, ailelerin boşanmasını değilde bir arada tutulmasını sağlamalı" 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha