AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Perre Haber Ajansı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın bir turizm kenti olduğunu belirterek, kentin çok güzel değerleri olduğunu, dünya kültür mirası içerisinde, unesco kültür mirası içerisinde yer alan değerlerin olduğunu hatırlattı.

"Sadece kültür ve  turizm de değil, dini turizmde de çok önem arzeden iki tane büyük değerimiz var" diyen Dimez, şöyle devam etti:

"Gerek Menzil olsun gerekse Sahabe hazretlerinin olduğu Samsat'daki yer olsun bizim için çok çok önemli. Fakat geçtiğimiz sene tüm Türkiye genelindeki turizmin gerilemesi Adıyaman'a da yansıdı. Yaşadığımız en kötü yıl itibarı ile geçen seneydi. Fakat bu sene hem biraz daha güvenlik ve asayişin tesis edilmesi devletin en üst kademesinden ildeki sayın Valimize kadar bu konuya hakikaten çok büyük bir hassasiyet ile yaklaşmaları umut ediyoruz ki bu sene turist ile ilgili geçtiğimiz yıllara nazaran biraz daha gelişme sağlayacağız. Daha önceden 4-5 yıldızlı otellerimizin eksikliğinden, alt yapımızın olmamasından kaynaklı sıkıntılarımız vardı. Bunlar çok şükür giderildi. Bir turizm strateji geliştirme planımız yoktu, bu gün itibarı ile o var"

- SEFER SAYISININ AZ OLMASI TURİZMİ ETKİLİYOR

Uçak seferlerinin az olması nedeniyle turizmin etkilendiğini vurgulayan Dimez, "Bunun ile beraber tanıtım günleri, fuar etkinlikleri artık ilimizde sıkça yapılmaya başlandı. Hava yolu şirketlerinin tabiki özel şirketlerinin Adıyaman'a gelmesi turizmi biraz daha canlandıracak bunun ile ilgili çalışmalarımız var fakat halen zaman zaman son bir kaç gündür sosyal medyayı da oldukça meşgul eden Türk Hava Yollarının bilet fiyatlarının özellikle yüksek olması ile ilgili vatandaşımızın tepkileri halen devam ediyor. Haklılar da ! Çünkü sefer sayısının az olmasından dolayı yolcu sayısına göre artış gösteren bilet fiyatları bizi rahatsız ediyor. Dolayısı ile arzu ediyoruz ki hem özel firmalar gelsin rekabetçi bir ortam olsun, bu çok etkiliyor çünkü, turistler geldikleri zaman çevre illere nazaran Adıyaman bilet fiyatlarının yüksek olması bu da bizim geride kalmamızı sağlayan etkenlerden bir tanesi. Dolayısı ile bunun ile ilgili çalışmalarımız da olacak. Ama esasında en önemlisi bizim huzur kenti olmamız. Turizm şunu çok çok iyi bilsinler. Adıyaman'a geldikleri zaman en ufak bir sıkıntılarının olacağını düşünmüyoruz. Gayet memnun ayrılacaklar. Adıyaman'da güneşin doğuşu ve batışını seyretmek hakikaten çok büyük bir ayrıcalık. Adıyaman'daki bu kadar muhterem zatı ziyaret etmek emin olun çok çok büyük bir ayrıcalık. Tüm vatandaşlarımızı tabiki davet ediyoruz. Biz misafir perverliğimizi tüm Türkiye değil tüm dünyaya gösterme arzusu içerisindeyiz. Ama yeterki gelsinler. Geldikleri zaman emin olun gittiklerinde birer Adıyaman'lı gibi gönül elçisi olarak Adıyaman'ın tanıtımına katkı sunacaklarından adım gibi eminim. Yerel de sayın belediye başkanımız da olmak üzere sayın valimiz de olmak üzere turizmin gelişmesi açısından gayretlerini sarfediyorlar. Bizler de elimizden gelen destekleri veriyoruz. İnşallah bakıyoruz bu sene beklentimiz yüksek olacak"

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha