Adıyaman'da sokağa çıkma kısıtlamasında en çok paket sevisinde çikolatalı pasta sipariş ediliyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında yapılan uyarıları dikkate alan pastaneciler evlerinden çıkamayan vatandaşlara paket servisi yapıyor. 

Kovid-19 önlemleri kapsamında sadece paket servisi yapan pastaneciler evlerinden çıkamayan vatandaşlara yardımcı oluyorlar. Adıyaman’da pandemi döneminde en çok sipariş verilen ise çikolatalı pasta oldu.

Pastane işletmecisi Ferhat Altun, PHA muhabirine yaptığı açıklamasında, pandemi sürecinin ilk mart aylarında ciddi bir iş düşüklüğü olduğunu söyledi.

"Günlük 40 adet pasta satıyoruz"

İş yerlerini kapatarak tedbire uyduklarını anlatan Altun, süreci şöyle anlattı:

"Zaten bizde koronavirüsten dolayı ara verdik. İş yerlerimizi tekrar açtığımızda diğer ürünlere göre özellikle pastaya rağbet arttı. Pandemiden dolayı evden çıkamayan gelemeyen müşterilerimiz için biz götürdük ve kendimiz servis ettik.

Vatandaşlarımızın pastaya olan ilgisi sürüyor. Okulların tekrar açılması ile birlikte bu rağbetin biraz daha artacağını düşünüyoruz. Ben yıllardır pastacılık sektörünün içerisindeyim. Adıyaman halkı çikolatalı ve içi meyveli pastaları tercih ediyorlar. Şuan pandemi sürecinde günde 40 adet pasta satışımız oluyor. Adıyaman'da pandemi artışından dolayı vatandaşlarımızın evlerinde çıkmamalarını öneriyoruz. Vatandaşlarımızın pasta ihtiyaçları olduğunda bizleri arayarak pasta ihtiyaçlarını karşılayabilirler."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha