Okul Müdürü Mehmet Akif İzci, yaptığı açıklamada, Simya Koleji olarak bu yıllın başında özellikle Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya'nın inivasyon okulları oluşturma projelerinden kendilerinin de çok etkilendiklerini söyledi.

"Bize güzel bir alan açtılar kendileri, bizde programımıza bu sene robotik ve kotlama eğitimini aldık" diyen İzci, şöyle konuştu:

"Gelişen teknoloji ile beraber modern dünyayı bizde takip ediyoruz. Burada iyi bir eğitimle beraber, öğrencilerimize robotlar yapmayı öğretiyoruz. Robotları kodlamayı öğretiyoruz. Bizde bu gelişen teknoloji ile beraber geleceğin robot mühendislerini yetiştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız çok ilgi gösteriyor. Biz bu kadar çok çabuk hızlı çıkış yapacağını tahmin etmiyorduk. Ben bizzat başlarında öğrenmek için bulunuyorum. Biz çok heyecanlıyız. Eğiten ve öğrenen çok heyecanlı olunca ortaya güzel işler çıkıyor"

- ÇOK İLGİ GÖRÜYOR

Öğrencilerin eğitime çok ilgi gösterdiğinin altını çizen İzci, "Çok memnunuz, bu ilgi bizi çok şaşırttı. Bu eğitimi verirken Avrupa'daki denk okullar ile beraber ikinci sınıftan itibaren kodlama eğitimini veriyoruz. Ortaokul 1 ve 2. kademelerinde bu eğitimi veriyoruz. Bu tür etkinliklerle öğrenciler öncelikle geleceğe bakmada özgüven sahibi olacaklar. Modern çağda elimize attığımız her şey bir kodlama üzerine, bir yazılım üzerine kurulu. Biz de bunları daha yakından takip edeceğiz. Bizzat işin mutfağında yer alacağız. Robot yapma çalışmamız iki hafta sonunda bitecek, velilerimiz de burada güzel bir sunum yapacağız. Onların tepkilerini biliyoruz, burada doruk noktaya ulaştığını biliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha