Adıyaman’da 25 yıl İl Genel Meclis üyeliği yapan Çetinkaya, 20 yıldan beri de Akıncılar Beldesinde Belediye Başkanlığı yapıyor.

Çetinkaya, yaptığı açıklamada, 45 yıldan beri girdiği hiçbir seçimi kaybetmediğini belirterek, 5 seçim il genel meclis üyeliğinde olduğunu, 4 seçimin de belediye başkanlığı seçiminde olduğunu anımsattı.

Bütün seçimlerde yüzde 60 üzerinde oy aldığını aktaran Çetinkaya, “En son 2014 seçimlerinde yüzde 94 ile Türkiye birincisi oldum. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanken yüzde 94 oy aldığım için bana plaket verdi” dedi.

-GENÇLER YETENEKLİ

Şimdiki gençlerin yetenekli olduğunu dile getiren Çetinkaya, teknoloji ile buluşarak daha iyi araştırmalar yaptıklarını vurguladı.

Kendi dönemlerinin imkânsızlıklarla geçtiğini hatırlatan Çetinkaya, şöyle devam etti:

“Bizim dönemimizde teknoloji yoktu. Daha iyi imkanlarla gençlerimiz inşallah daha faydalı olurlar. Gençlerimizin bir eksikliğini görüyorum. Kendi aralarında bir dayanışmayı fazla görmüyorum. Gençler daha fazla bir dayanışma içerisine girsinler. Paylaşım içerisine girsinler. Büyüklerine de saygı göstersinler. Büyüklerinden mutlaka bir feyiz almaları lazım. Bilgi almaları lazım, onlardan nasihat almaları lazım. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir. Bu gençlerimize ihtiyaç vardır. Mutlaka mili duygularla gençlerimizin siyasete girmelerini tavsiye ediyorum.”

-MUHALEFET EKSİKLİĞİ VAR

Türkiye’de muhalefet eksikliği olduğunu savunan Çetinkaya, “Ben Adalet Partisi ve Doğruyol Partisinde siyaset yaparken muhalefet böyle değildi. Muhalefet gerçekten ciddi olan şeyler üzerinden muhalefet yapardı. Daha doğrusu halkın menfaati düşüncesinde muhalefet yapardı. Maalesef şuandaki muhalefet böyle değil. Muhalefet, halkın istemediği şeylerin muhalefetini yapıyor. Muhalefet Türkiye için bir ihtiyaç. Onun için iyi bir muhalefete ihtiyaç var. İyi bir muhalefet olduğu zaman iktidar doğruyu yapma mecburiyetinde kalacak.” Şeklinde konuştu. 

Kaynak : PHA

Kaynak: pha