15 Temmuz akşamı üniforma içine gizlenmiş teröristlerin darbe girişimi, bu milletin canına tak etti gayrı. Daha önce birçok darbeyle karşılaşan toplumumuz, artık darbecilere dur demek için sokakları, meydanları mesken edindi.

Günlerdir cuntacılara karşı meydanlarda haykıran insan seli, ülkenin geleceğini okyanus ötesindeki küresel vampirlere ipotek etmeye yeltenen vatan hainlerine karşı adeta sivil darbe yaptı.

Ülkenin dört bir yanından günlerdir yükselen darbe karşıtı söylemler, ülkemiz üzerinde emelleri bulunan küresel çevrelerin ve Pensilvanya’nın hevesini kursağında bıraktı.

7 Ağustos’ta keza 81 il merkezinde yapılan “Demokrasi ve şehitler mitingi” dünya genelinde ses getirdi.

Her şehrin en işlek ve en geniş alanlarında oluşan mahşeri kalabalıklar dosta güven, düşmana korku telkin etti.

Özellikle İstanbul Yenikapı’da milyonların bir araya gelmesiyle birlikte oluşan insan seli, tek yürek oldu, tek bilek oldu, yekvücut oldu, hep bir ağızdan yeni büyük Türkiye’yi haykırdı, fevç fevç semaya yükselen gür sedalar, ezanlar, salalar Batı’nın gönlüne korku saldı.

“Osmanlı tokadı” dedikleri buna denilir, en güçlü birliktelik buna denilir, Türkiye üzerinden oyunlar sahneleyen Batı keferelerine verilmesi gereken en güçlü mesaj buna denilir… 

Ay-yıldızlı bayraklarla gelincik tarlasına dönüşen Yenikapı’da kimler yoktu ki; cumhurbaşkanından meclis başkanına, başbakanına, muhalefetten askeri erkânına, bürokratından sanatçısına, sinema dünyasına, yaşlısından gencine, siyasetçisinden iş dünyasına, esnafına, çiftçisine, köylüsüne, işçisine memuruna, kısacası doğudan batıya, güneyden kuzeye varıncaya dek tüm Türkiye oradaydı.

Hatta Türkiye’nin yanı sıra Arap âleminden Türk dünyasına kadar bizimle gönül bağı olan, bizimle aynı duyguları paylaşan, aramızdaki suni sınırlara, coğrafyalara rağmen bize karşı muhabbet duyan tüm dünya halklarının bayrağı dalgalandı Yenikapı’da.

Ortadoğu’yu kan deryasına dönüştüren küresel odaklara gereken en güzel cevap bu şekilde verildi. Emperyalist ve Siyonist odakların dizinin bağı çözüldü desek yeridir adeta. Çünkü görünen köy kılavuz istemez…

 Aldığım istihbarata göre Yenikapı meydanında 5 milyon kişi yer almış. 3 milyon ise yer bulamadığı için dışarıda kalmış. Diğer şehirlerin tümünde de 35 milyon kişi meydanlarda coşup çağlamış. 

Bu rakam mükemmel bir rakam, bu sayı ülke nüfusunun yarısı demektir. Dünyanın hiçbir yerinde herhangi bir olumsuzluktan ötürü nüfusun yarısı meydanlara inmemiştir. Bu bir rekor, hem de tarihin derin sayfalarında yer alacak bir dünya rekorudur.

Parti purti gözetmeksizin, ayrı-gayrı görüşler gözetmeksizin, vasıflı-vasıfsız gözetmeksizin tek yürek, tek ses, tek bilek olmuş bu necip milletin adı Türk milletidir.

Dünyanın birinci gündemi olan ve dosta-düşmana okkalı mesajlar veren bu birlikteliğin, bu dayanışmanın, bu özverili kaynaşmanın adı Osmanlı torunlarının adıdır.    

15 Temmuz’dan bu yana alanlara sığmayan ve 7 Ağustos’ta coşkusunu doruğa ulaştıran yediden yetmiş yediye herkesin ortak mesajı milli birlik ve bütünlüktü, hepsinin ortak mesajı topyekûn hainlere ve ülkemizi bölmek, parçalamak, iç karışlıklılarla Suriyeleştirmek için uğraşıverenlerin yüzüne okkalı bir Osmanlı tokadı idi.         

Anadolu’da gerçekleşen bu birlik ve beraberliğin sayesinde artık ne Türkiye eski Türkiye, ne de dünya eski dünya olacak ve bu bir milattır… Kim ne derse desin halkta oluşan bu muazzam birliktelik dünyanın güç dengelerini değiştirmeye zorlayacaktır artık. 

                Bu milli birlik ve bütünlük ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak, daha da ötesi Ortadoğu’ya can suyu olacak, yeryüzü mazlumlarını merhamet ve şefkatle kollayacaktır. Rabbim bu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhumuzu daim etsin.

                Selam sevgi ve gönül dolusu muhabbetlerimle…

                                                                                                                     Bilal KARADAĞ

                                                                                                         [email protected]