Faiz lobisi…
Vaiz lobisi…
Sermaye lobisi…
Ermeni lobisi…
Yahudi lobisi…
Küresel lobi…
Parelel lobi…
Bu kadar lobi yetmezmiş gibi son zamanlarda sosyal medya kastedilerek “Robot” lobisi de eklendi.
Hayatımızın her yanını sarıp sarmalayan lobiler önceleri bana çok fantastik, çok ütopik, çok demagoji gibi gelse de artık ben de bu lobilerin varlığına kesinkes inandım.
Bunun için bir sürü sebebim var.
Daha önceleri 50 kuruşa aldığımız ekmek bir baktım 60 kuruş olmuş. Anladım ki “Fırıncılar Lobisi” oluşmuş.
Daha önce yine 50 kuruşa içtiğimiz çay’ı tak diye 75 kuruşa yükseltmişler. Hımmm! dedim. Demek ki “Kahveciler Lobisi” iş başında.
Minibüslerde Şambayat-Adıyaman arası devamlı 3 TL. alınırken, şırrak 4 TL’ye çıkartmışlar. Şimdi bu “Ulaşım Lobisi” değil de nedir.
Ben de bu kadar lobi, lobi diye niye bağırıp çağırıyorlar diye salakça, saftirikce izlerdim. Anladım ki adamlar haklıymış. Sağımız solumuz, önümüz arkamız, içimiz dışımız lobi olmuş, bizlerde bunlardan habersiz bi şekilde havada pamuk atıyormuşuz.
Şöyle biraz stres atmak için okeye oturuyorsun… Haydaaa!.. Al sana “Okey Lobisi”. Adamlar sigara tabakasının içine okey koyup kapatarak “al bi sigara sar” hilesiyle oyundaki eşine okey postalıyor.
Çiğköfte yapılacak yeşillik lazım. Karşına çıkan el arabacıdan tere, maydanoz falan istiyorsun. Kaşla göz arasında paketlenen poşetle eve gidiyorsun ki; adam sana tere yerine “roka” kakalamış. Eee tabii hemen burada “Satıcı Lobisi” olduğunu anında fark ediyorsun.
Mahalli seçimler geliyor, seçim karargâhları açılacak, şöyle keyfimize göre 3-5 ay yiyip-içip besleneceğiz, laga-luga edip biraz keyfini çıkartacağız derken, sen kalk seçime bir ay kala karargahları aç. Böylece bir darbe de “Adaylar Lobisi”nden yemiş olduk mu?
Artık ben anladım ki bu lobiler tüm genlerimize girmiş, bütün hücrelerimize yerleşmiş. Bir mikrop gibi benliğimizi sarmış.
Allah bizleri bu lobilerden kurtarsın demekten başka çaremiz kalmamış.
Resmen “Lobikolik” olmuşuz da haberimiz yokmuş yaaa…