Hz. Safvan Bin Muattal`ın Hayatını Anlatan Kitapçık Çıktı.

 

İnanç Turizmi açısından önemli bir yere sahip olan, Türkiye`de yeri bilinen iki sahabeden biri olan Hz. Safvan Bin Muattal`ın belgeselinin çekilmesinin ardından kitapçığı da çıktı.

     Hz. Safvan bin Muattal Türbesi Adıyaman`ın Samsat ilçesine yaklaşık 10,5 km mesafede bulunan, Taşkuyu ve Çiçek Köyleri arasında kalan (Doğanlar Mezrası) mevkide, yüksek bir tepede bulunmaktadır. Hz. Safvan Bin Muattal`ın tanıtımı amacıyla, Samsat İlçe Müftülüğü tarafından yürütülen proje kapsamında belgesel çekimin ardından Enzim Ajans tarafından kitapçığı da basıldı. Hazırlanan belgesel DVD’si ve Kitapçığı 10 bin adet bastırıldı. Tanıtım DVD`lerinin ve Kitapçığın Türkiye genelindeki tüm müftülüklerle birlikte resmi kurumlara da dağıtılacağı bildirildi.

    Tanıtım videosunu hazırlayan ekibin Genel Yayın Yönetmeni Mahir Alan ve Kitapçığın Genel Yayın yönetmeni Mustafa Gözlü " Hz. Safvan b. Muattal, Ben-i Süleym Kabilesinde doğmuş olup Hz. Peygamber’in hicretinden yaklaşık 4 yıl sonra Medine’ye gelerek Müslüman olmuş bir sahabedir. Peygamber efendimizi görenlerden biri olan Hz. Safvan Bin Muattalın kabrinin Adıyaman’da olması turizm açısından önemli bir yeri bulunmaktadır.

 

“İnanç turizminde önemli bir yere sahip olduğunun ve böyle bir zatı herkesin ziyaret etmesi gerekli gereklidir.”

 

   Böylesine önemli bir zatı dünyaya video ve kitapçığı ile tanıtacak olmamızın hazzını ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnanç turizminde önemli bir yere sahip olduğunun ve böyle bir zatı herkesin ziyaret etmesi gerekli gereklidir. Hz. Safvan Bin Muattal`ın belgeseli ve kitapçığa enzim ajans bürosundan temin edileceği bilgisini de paylaştılar.

Editör: Adıyaman Haber