Zeliha kuştepe

 

10.12.1966 yılında Samsat’a bağlı Kumluca Köyü mezrası bircik köyünde doğdu. Eğitimini Adıyaman’da tamamladı. İlk resim sergisini 1991 yılında açtı daha sonra dört kişisel resim sergisi daha açtı.

İlk roman denemesi olan Issız Ova’yı 1997 yılında GAP Körler Derneği yararına yayınladı. Bu arada GAP Körler Derneğinin Genel Sekreterliğini de aynı dönemde yapmıştır.1999 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesinin daveti üzerine Ankara’ya gidip Türksav Kültür Merkezinde Hızır Teppev ve Azamat Kuliyev’in resim çalışmalarına katıldı.1995 yılında Karanlığa Akan Nehir isimli ikinci romanını yayımladı. Şu anda dört adet romanı ( Güneşin Krallığı, Bozkır Tanrıları, Karanlığa Akan Nehir ve Issız Ova ) yayına hazırlanmaktadır. Şiir ve heykel denemeleri olan yazar çalışmalarını halen yaşadığı Adıyaman’da devam ettirmektedir.

Tabiatı ve hayvanları çok seven yazar her canlının bu dünyaya bir geliş sebebi olduğunu düşünerek kendisinin de tarihi bir misyonla vucud bulduğunu ve gerek resimlerinde gerekse romanlarını konu olara yedi bin yıllık kadim Türk tarihini konu aldığını ve bu çalışmaları yaparken büyük bir keyifle çalıştığını kadim bir milletin evladı olmanın gururunu yaşadığını belirtir.

Bu günümüz dünde yarınımızda bu günde saklıdır.

Geçmişine sırtını dönen bir sanatçı ancak kendini aldatabilir. Tarihten hiçbir şey eksiltemez. Geçmişini bilmeyen geleceğe bakamaz.

Editör: Adıyaman Haber