Huzuru kendi içimizde buIamazsak, başka yerde aramak boştur. La RochefoucauId

İnsanoğlunun temel isteklerin başında kuşkusuz huzur gelmektedir. Türkiye’ye bakıldığında insanları rahatsız eden ve huzursuzluk veren birtakım sıkıntılar görülmektedir. İşte bu anlamda bakıldığında en büyük problem terördür. Bunların yanı sıra son zamanlarda şehir merkezi hatta halkın açık gezdiği her yerlerde bonzai, esrar ve buna benzer uyuşturucu maddeler aleni bir şekilde tüketilmektedir. Çok hızlı bir şekilde gençler arasında uyuşturucu maddeler virüs gibi yayılmaktadır. Hayatın baharında olan bu gençleri kaybetmenin yanı sıra yasa dışı örgütleri içinde adeta fırsat olmuş durumda.

Tarifi ve anlatımı olmayan örgütün başında terör gelmektedir. Avrupa tarafında maşa olarak kullanılan bu örgütü bilmeyen kalmadı. TSK’nın kararlığı ve milletin devletten yana saf tutması onların belini bükmüş ve yok olmaya da mahkûmdur. Devlet ve millet kaynaşması aynı zamanda bu örgütlere destek verenlerin de ciddi anlamda rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlığın yanı sıra hırçınlaştırmaya doğru da yönlendirmektedir. Yaptırımlara doğru gidilmiş dese de yerindedir. Çünkü satın aldığı örgütler üzerinde bölgeye istedikleri gibi girmekte, istedikleri gibi müdahale etme hakkı kendilerinde bulundurmaktadır. Yeri geldiği zaman bu terör olayları mağduriyet gösterip savunuculuğuna da soyunmaları cabasıdır. Her ne yaparlarsa yapsın Türkiye’nin yaşananlara karşı savunmasız ve sessiz kalmayacağını gösteriyor, göstermeye de devam edecektir. Bunun için sınır içi ve sınır ötesi ne gerekiyorsa her türlü görev ve sorumluğu almaya hazırdır.  Kökü kazılana kadar amansız mücadele verilmesi kesinkes şarttır. Bu kararlığın karşısında duracak güç yoktur.

Diğer bir mesele belli suçlarla aranan şahısların belli ararlıklarla ve sınırlı bölgelere kalması arananların kaçmasına veya saklanmasına neden olabiliyordu. Bu bağlamda bakıldığında tüm ülkede aynı zamanda başlaması hem devletin gücünü gösterecek hem de kaçmasına fırsat vermeyecektir. Aynı anda koordineli şekilde hareket etmeleri bilgi paylaşma ve karar almada daha seri ve hızlı olacaktır. Devletin bu davranışı vatandaşı da cesaretlendirme açısında birçok konuda faydası vardır. Millet yürüdükçe devlet yürüyecek, devlet yürüdükçe millet yürüyecektir.  

Sayın Soylu’nun gayretini takdir etmek gerekir. Bölgenin her alanına giderek millete güvence vererek icraatlarına devam ediyor. Bu şekilde içimizde bulunan hainler, satılmışlar temizlendiği zaman huzur o zaman tam manasıyla yaşanacaktır. Bu ülke hepimizin, hiç kimse bizim huzurumuzu bozmaya izin vermeyeceğiz. Bir ve beraber hareket ettiğimiz sürece tüm sıkıntıların üstesinde geleceğiz.

Vesselam!