İstanbul,yıllardan beri en çok göç alan şehir olmuştur. Bu durum bugün de hâlâ öyledir. Dile kolay, tam 15 milyon insana ev sahipliği yapıyor bu metropol şehrimiz. Bu nüfusun çoğunluğunu, Anadolu'dan göç eden vatandaşlar oluşturuyor. TÜİK’in 2019 Ocak ayı verilerine göre, İstanbul'da yaşayanların memleketlerine göre nüfus dağılımında Adıyaman ilimiz, 173.000 nüfus ile 20. sırada yer almaktadır. Hâl böyle olunca da burada yaşayan Adıyamanlı hemşerilerimizin gerek milletvekilliğinde gerekse belediye başkanlığı konusunda siyasi manada temsiliyet beklentisi bir hayli yüksektir.

İstanbul, 97 milletvekili ile TBMM’de en çok temsil edilen illerin başında yer almaktadır. 24 Haziran 2018 genel seçiminde, siyasi partilerde onlarca birbirinden değerli Adıyamanlı aday adayımız vardı. Bu adayların içerisinde sadece CHP’den Oğuz Kaan Salıcı, 1. Bölgeden 8. sırada kazanırken; AK Parti’den de Adıyamanlı olarak sadece 2. Bölgede 19. sırada yer alan Av. H. Mehmet Baykurt ise kazanamayarak hepimizi derin bir üzüntüye sevk etmişti. Konu açılmışken burada bir parantez açmakta yarar görüyorum. Genel seçimde bu hemşerimizin seçim arenasında göstermiş olduğu olağanüstü performansı, üzülerek belirtmek isterim ki, listede yer alan hiçbir milletvekili adayı onun yarısı kadar bile sarf etmemişti. Olağanüstü bir performansla kısa sürede kendi bölgesinde girmediği iş yeri, katılmadığı toplantı, iştirak etmediği sosyal etkinlik ve sıkmadığı el belki de bırakmamıştı. Kaderin bir cilvesi olmalı ki seçim arenasında az çalışanlar kazandı. Çok çalışanlar ise saf dışı kaldı. Bu sonuca elbette hepimiz üzülmüştük ama işin sonucuna “her işte bir hayır vardır” düşüncesiyle olaya bu şekilde bakmaktan başka çaremiz kalmamıştı.

Genel seçimlerde yaşanan bu olumsuz hava,hemşerilerimiz arasında derin bir üzüntü bırakmıştı. Nitekim 31 Mart yerel seçimi için Sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul ve İzmir illerinin ilçe adaylarını ilan etti. İlan edilen isimlerin içerisinde İstanbul ve İzmir’deki ikişer ilçe adayının Adıyamanlı olduğunu duyunca bir nebzede olsagenel seçimde yaşadığımız hüsranı anında unutuverdik. İstanbul’da bu adaylardan biri, son iki dönemdir varoş kenti olan Esenler ilçesini modern bir ilçe hâline getiren ve görevi süresince örnek projelerle taraflı tarafsız bütün İstanbulluların sevgisini kazanan değerli hemşerimiz Mehmet Tevfik Göksu’dur. Kendisi, üçüncü kez Esenler belediye başkan adayı oldu. Diğer ikincisi aday ise AK Parti’nin kuruluşundan bu yana İstanbul İl Teşkilatında âdeta bir nefer gibi çalışan ve son 9 aydır Sultangazi İlçe Başkanlığı dâhil her kademede üstlendiği görevi layıkıyla yerine getiren değerli hemşerilerimizden Av. Abdurrahman Dursun olmuştur. Kendisinin, Adıyamanlıların en çok yaşadığı ilçelerin başında yer alan Sultangazi İlçe Belediye Başkan adayı olması, Adıyamanlı hemşerilerimizi ziyadesiyle memnun etmiştir.

Siyasi mecrada İstanbul’da yaşanan bütün bu gelişmelerle birlikte Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olan İzmir’de geçen dönem Torbalı belediye başkanlığını yapan ve yaptığı hizmetlerle bütün İzmirlilerin büyük takdirini kazanan Adnan Yaşar Görmez de ikinci kez Torbalı belediye başkan adayı olarak ilan edilmesi, bununla birlikte İzmir'de uzun zamandır AK Parti’nin önemli kademelerinde görev yapmakla birlikte son iki donemdir AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğini ve Meclis Başkan Vekilliğini yapan değerli hemşerimiz Bilal Doğan’ında Karabağlar AK Parti ilçe belediye başkan adayı olarak gösterilmesi, siyasi anlamda Adıyamanlılar için tarihî bir zafer niteliğindeydi.

Şimdi gayet tabiidir ki gerek İstanbul’daki gerekse İzmir’deki Adıyamanlı hemşerilerimize büyük görev düşmektedir. 31 Mart yerel seçimi için çıkmış olduğumuz bu seferde, zafere ulaşmanın bir tek yolu vardır. O da, gece gündüz demeden, işimizden ve gücümüzden feragat etmek kaydıyla büyük bir inançla, azimle ve gayretle hemşerilerimizin başarıya ulaşması hususunda üzerimize düşen görevi tam anlamıyla yerine getirmektir; bu görev, hepimizin boynunun borcu olmalıdır. Türkiye’nin iki büyük kentinde dört belediye başkan adayımızın iktidar partisinden aday olarak gösterilmesinin elbette Adıyaman için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Bu şansımızı en iyi şekilde değerlendireceğimize tüm kalbimle inanmaktayım. Bütün adaylarımıza, çıkmış oldukları bu yolculukta üstün başarılar diliyorum. Gelecekte siyasi kulvarda olduğu gibi bürokrasi alanında da önemli kapıların açılması temennisiyle…

Selam ve saygılarımla,

Abdulkerim SONKAYA