KEŞKE CEHENNEM OLMASAYDI
Herkesin aklından şu temenni ve isteğin geçtiğini tahmin ediyorum. “Keşke cehennem olmasaydı. Herkes cennete gitseydi.” Allah Kuran’da net olarak şöyle buyuruyor. { Ben kimseye zulüm etmem. Onlar kendi kendilerine zulüm ediyorlar.} Yani Allah ben kimseyi cehenneme koymuyorum. Onlar kendi kendilerini oraya atıyorlar buyuruyor.
Allah ahirette sana, bana, ona şöyle bir yetki verse; Cennetin kapısında durun. Elindeki dünya hayatını anlatan kitabına bakın. İstediğinizi cennete, istemediğinizi cehenneme koyun. Bakalım nasıl bir karar vereceğiz. Bazılarının kitabı şöyle; Sığınağa sığınmış yüzlerce savunmasız insanı akıllı bomba ile katletmişler. Bu katilleri cennetin katiller sitesine mi koyacağız acaba? Zaten böyle bir yer yok. Bir gazetede okumuştum. Bir insanın organlarının değeri 41.5 trilyonmuş. Bizlere bu kadar organlarımızı bedava veren Allah’ı tanımayan, Allah’ı sevmeyen, O’na düşmanlık eden insanlar var. Bu insanları cennetin nankörler sitesine mi yerleştireceğiz acaba? Zaten böyle bir yer de yok.
Allah’ın bize dünyada en önemli emaneti Kuran’dır. Adamın kitaplığında yüzlerce kitap var ve onları okumuş. Fakat bir Kuran alıp kitaplığına koymamış. Kuran’ın Türkçesini dahi bir defa okumamış. Allah bu insanlara cennette de size yer yok demez mi acaba?
Bir anasınıfının bile kuralları vardır. Allah’ın kuralları da olacak elbette. Allah’ın kuralları Kuran’dır. Allah bütün peygamberlere ve insanlara kurallarına uymaları için her devirde kitaplar indirilmiştir.
Dünyada hiçbir devlet vatandaşını kanunlara uyduğu için cezaevine asla koymaz. Ancak devletin yasasını çiğneyenler cezaevine girer. Keşke cezaevi olmasaydı diyebilir miyiz? Ancak Allah’ın kurallarına uymayanlar cehenneme gidecekler. Allah kurallarına uyanları cennet ile ödüllendireceğini de bildiriyor.
Geçmiş tarihte insanların bir kısmı Firavunlara, Nemrutlara, Ebu Cehillere kul oldular. Allah’a ve peygamberlerine düşman oldular. Halbuki onlar da kendileri gibi bir insandı. Allah’a kul olmadılar. İşte insanın dünyada yapabileceği en büyük yanlış budur. Yani kula kul olup Allah’a kul olmamak.Bu insanların hepsi de ölüp defterleri kapandı. Ama biz hâlâ yaşıyoruz. Hâlâ çok şanslıyız. Yani Allah’a kul olup O’na yönelmeliyiz.
Allah’ın kimseye zulüm etmediği göz önünde.

YUNUS PAK
05/ 02/ 2007
Editör: Adıyaman Haber