TEÇ-SEN Adıyaman İl Başkanı Mehmet Teker yaptığı açıklamada, sendika olarak Milli Eğitim Bakanı ile görüştüklerini ve en kısa zamanda ‘Memurluk ve Şeflik Sınavı’nın yeniden yapılacağını söyledi.

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) İl Başkanı Mehmet Teker yaptığı yazılı açıklamada, sendika olarak eğitimcilerin yaşadığı sorunların peşini bırakmadıklarını dile getirdi. Teker, son dönemlerde eğitimcilerin maruz kaldığı haksızlıklardan bir tanesi olan ‘Memurluk ve Şeflik Sınavı’ ile ilgili bakanlıkla yoğun görüşmeler yaptıklarını ve bunun sonuçlarını aldıklarını söyledi.

TEÇ-SEN Adıyaman İl Başkanı Mehmet Teker konu ile ilgili açıklamasında şunları dile getirdi: “Bilindi üzere Milli Eğitim Bakanlığı Yardımcı Hizmetler Sınıfı ve Genel İdare Hizmetleri Sınıfı personellerinin kariyer ve liyakate dayalı görevde yükselmelerinin önünü açacak ‘Memurluk ve Şeflik’ sınavları yapılmıştı. Ancak sınavlarda sorulan soruların çok ağır olması nedeniyle ‘Memurluk ve Şeflik’ sınav sonuçlarının başarı oranı memurluk için yüzde 6,72 ve şeflik için yüzde 20,6 olarak belirlenmişti. Bu durum karşısında, TEÇ-SEN olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan resmi olarak; Görevde Yükselme Sınavlarında uygulanan Başarı Puanının Kaldırılması, En Yüksek Puandan başlayarak Boş Kadro Sayısı dolana kadar atamaların yapılması, 1. ve 2. Madde uygun bulunmaz ise acil olarak yeniden ‘Görevde Yükselme Sınavlarının Açılması’nı talep etmiştik. 30 Ekim 2014 günü Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Atama ve Özlük Dairesi Başkanlıklarıyla yaptığımız görüşmelerde; Görevde yükselme sınavlarında sınav başarı puanının düşürülmesinin yönetmeliğe aykırı olacağını, ancak sınavlarda sorulan soruların gerçekten zorluk derecesi yüksek hazırlandığını kabul ettiklerini ifade etmiştir. Yapılan görüşme neticesinde; Taleplerimiz arasında yer alan yeniden görevde yükselme sınavlarının açılması ve yapılacak sınavlarda hazırlanacak soruların zorluk derecelerinin de unvanların derecelerine göre hazırlanması yani daha kolay olması konusunun da sınav protokolünde özellikle belirtilmesi konularında mutabık kalınmıştır. İkinci bir şeflik/memurluk görevde yükselme sınavı, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü`nün sınav takvimine göre belirleyeceği en yakın tarihte yapılacaktır.”

Teker konuşmasının sonunda 13 Eylül 2014 tarihinde yapılan ‘Memurluk ve Şeflik Sınavı’nın iptal edilmediğini de üstüne basarak söyleyerek, “13 Eylül’de yapılan sınavlarda başarılı olanların ataması yapılacaktır” dedi.

Editör: Adıyaman Haber