Memur-Sen Konfederasyonu Enerji Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Farukiye Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Doğan, Türkiye genelinde başlattıkları yardım kampanyası ile Suriyeli ihtiyaç sahibi halka yardım götüreceklerini söyledi.

Kampanyaya ``Çocuklarlar açlıktan ve soğuktan donarak ölmesin. Suriye de Açlık ve soğukla Mücadele kardeşlerimize yardım eli uzatalım` sloganıyla yola çıktıklarını belirten Doğan, şunları kaydetti: "Suriyeli kardeşlerimiz Esed rejiminin zulmüne, vahşetine maruz kalırken aynı zamanda kış mevsiminin zorluklarıyla mücadele ediyorlar. Maalesef, Bu zulmün en büyük mağdurları çocuklar ve kadınlardır. Allah`tan en büyük niyazımız dünyadaki Müslümanların katledilmesinin son bulması mazlumların yüzünün gülmesi, zulüm ve işkencelerin durmasıdır. Zalimlerin kahrolmasıdır. Ülkemiz ve dünyamızda ümmetin sorunlarını dert edinmeyi şiar edinen vakfımız her zaman olduğu gibi kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor. İnşallah siz değerli, duyarlı halkımızın desteği ile etmeye devam edecektir`` 
Genel Başkan Yardımcısı Doğan,``Kış mevsiminin kendini gösterdiği şu günlerde.`Şarkta(Doğuda) bir Müslüman’ın ayağına diken batsa garptaki(batıdaki) bunu yüreğinde hissetmiyorsa gerçek iman etmiş sayılmaz` güzel sözünü gereği olarak; ülkemize yerleşen mülteciler başta olmak üzere yardıma muhtaç, yoksul ailelerimize yardım elimizi uzattık. Suriyeli kardeşlerimize Farukiye vakfı olarak sizlerin yardımlarını tırlarla İHH ile koordineli olarak sınır ötesine, İHH‘nın lojistik yardım kampına götüreceğiz. Yardımlarınızı muhtaç kardeşlerimize, kritik noktalarda dağıtacağız``dedi.
Peygamber efendimizin sözünü hatırlatan Başkan Yardımcısı Doğan,``Sevgili Peygamber (S.A.V )Efendimizin komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir. Sözünü unutmayalım hem Onu ve onun ümmetini sevindirelim bizlere yakışan da budur`` diye konuştu.
 
 30 ve 50 TL koliler veya en az 5 TL olarak vakfımızın Türkiye Finans TR040020600043022512310001 Iban hesabına veya www.fiav. com.tr adresinden online bağış yapabilirsiniz. Ayni yardımlarınız ve bilgi için 0312 318 45 75 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilirsiniz.
Suriyelilerin Acil ihtiyaç listesi
   Un, Bebek Bisküvisi, Konserve Çeşitleri, Patates, Hazır Çorba Çeşitleri, Bebek Paketi (Mama, Süt, Süt Tozu, Bebek Bezi, Bebe Bisküvisi, Islak Mendil), Hurma, Gıda Kolisi (Makarna, Pirinç, Bulgur, K.Mercimek, Salça, Sıvı Yağ, Margarin),Fırınlar için Kuru Maya, Şarjlı Işıldak, İç Çamaşırı (Bayan -Erkek), Hijyen Paketi (Şampuan, Sabun, Diş Fırçası ve Macunu, Kadın Hijyen Pedi, Çamaşır Deterjanı, Bulaşık Deterjanı, Islak Mendil), İlaç (İnsülin, Çocuk Hastalıkları İlaçları ve bilumum), İlk Yardım Çantaları, Kan Durdurucu, Ayakkabı, Jeneratör, Hasta Çantaları ( Pijama, Eşofman, 2 Takım İç Çamaşırı, Kur`an, Diş Fırçası ve Macunu, Tırnak Makası, Tarak, Banyo Havlusu, Yüz Havlusu, Terlik, Dizel, Reçel Çeşitleri. Küçük koli 30tl.büyük koli 50 tl sizlerden yadım bekliyorlar.
Editör: Adıyaman Haber