Hak-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi, beraberindeki sendika yöneticileriyle birlikte Taksim Meydanına girdiler.

1 Mayıs 1977 tarihinde Taksim’de hayatını kaybeden emekçilerin anısına Kazancı Yokuşuna Atatürk Anıtına çelenk bıraktılar.

Hak-Sen Genel Başkanı Sayın Ayhan Çivi, beraberindeki sendika yöneticileriyle birlikte Taksim’e Meydanına girdiler, Ülkemizi'de tehdit altında alan koronavirüs (covid-19) a rağmen maskelerini takıp,sosyal mesafeyi koruyarak basın açıklaması yaptı.

Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Emeğiyle geçimini sağlayan tüm çalışan ve emeklilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyorum. Bundan 42 yıl önce bu alanda hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz.

Başkan Çivi, Hak ve Emeğin Bayramında;

1-Vaad edilen 3600 ek gösterge düzenlemesinin kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde yapılmasını,

2- Ek ödemelerin emekli aylığına ve ikramiyeye dahil edilmesi,

3-Kamuda farklı mevzuata göre çalışan tüm sözleşmeli personele kadro verilmesi,

3-Yardımcı hizmetler sınıfının Genel İdare Hizmetlerine alınması,

4- Görevde yükselmede mülakatın kaldırılması,

5-Merkez-Taşra uzmanı ayrımının kaldırılması,

6-Tüm memurların diplomalarına uygun kadrolara atanması,

7-Yeşil pasaportun hizmet süresine göre verilmesi,

8-Tüm memurlara ücretsiz ulaşım, yemek ve kreş hizmeti verilmesi gerektiğini bir kez daha haykırıyoruz diyerek istekleri sıraladı.

Çivi, basın açıklamasının sonunda

Dünya ve Ülkemizdeki emekçilerin, emeği ile geçimini sağlayan bütün toplum kesimlerinin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlu olsun diyerek sözlerine şöyle devam etti, öncelikle Ülkemizde yaşanan koronavirüs (covid-19) nedeni ile Sağlık ordumuzun, Tüm Emekçi çalışanlarımızın, 1 Mayıs'ını kutluyor Ülkemiz adına kendilerine teşekkür ediyoruz Dedi.

Editör: Adıyaman Haber