Konuyla ilgili Adıyaman Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin’in açıklası şöyle;

“Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz.  Yeni  yılın Ülkemize,  Milletimize  ve teşkilat mensuplarımıza hayırlı olmasını  Rabbimden niyaz ediyorum.

 Büyük Memur Sen camiasının kurucusu, şair, yazar ve mütefekkir Mehmet Akif İNAN’ı ebediyete irtihalinin  20. senei devriyesinde kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz.

Büro Memur-Sen olarak  geride bıraktığımız 5. Dönem Toplu Sözleşme, yıl içende iki defa yapılan gerek  KPDK ve gerekse KİK toplantılarında ortaya çıkan  sonuçlar göstermiştirki önümüzdeki dönemlerde acilen çözülmesi gereken 4688 sayılı yasadaki aksaklıkların bir an  önce  yasal düzenlemelerde  olduğunu müşahade ettik.

Türkiye’de sendikacı olmak veya başka bir sivil oluşum içerisinde yer almak, kimi çevrelerin yaklaşımı ile  sadece o görevde bulunmak demek değildir.

Memur-Sen'in duruşunu en iyi ifade eden Mevlana'nın pergel metaforu metodudur. Mevlana şöyle bir tesbitte bulunur,  Bir müslümanın dünyaya bakışını ifade eden pergel metaforu diye isimlendirilen harika bir anlatımı vardır.  şöyleki: "Pergelin iğneli ayağı sabittir benim dinimde, ama diğer ayağıyla yetmiş iki milleti dolaşırım". Memur-Sen olarak çalışanların hak ve menfaatleri dışında, Ülkemizde ve dünyada  olup bitenlere kayıtsız kalmadık bundan sonrada kayıtsız kalmayacaktır.
 

Üç tarafı denizlerle dört tarafı hainlerle çevrili güzel ülkemizde yanlış giden veya ülkemize karşı yapılmaya çalışılan olumsuzluklara karşı müdahalede bulunmak, fikir beyan etmek sadece  siyasetçilerin görevi değildir. 

Mesela;

**Akdeniz’de yedi düvelin bir araya gelerek doğalgaz kaynakların araştırılıp ortaya çıkartılmasında ülkemizi saf dışında bırakmaya çalışmaları;

**Amerikan Senatosunun 1915 Tehciri ile ilgili “soykırım” nitelendirmesi yaptığı karar tasarısını kabul etmesi, tarihin siyasileştirilmesi, hukuku bağlayan konularda seçilmişlere adeta yargılama fırsatı verilmesi,

**Libya’nın resmi hükümeti ile varmış olduğumuz antlaşma,,,,

v.b. konularda ülkemizin bir STK’sı olarak  Büro Memur - Sen; her zaman devletinin ve Milli iradenin yanında durmaya, milli hak ve menfaatlerinin korunmasında fikir beyan etmeye devam edecektir.

Sendikamızın üzerinde yoğunlaştığı, üyelerimiz ve çalışanlarımız için olması gereken bazı hususlar şunlardır,

- Kamuda Temel İstihdam Şekli Kadrolu Olmalıdır (657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda öngörülen personel statüleri),

- Mevcut Sözleşmeli Personel Kadroya Geçirilmelidir. Sözleşmeli statüde çalışanların sözleşmeleri her an iptal edilebilmektedir ( Örn: Belediyeler )

- Ek Göstergede Mevcut Sorunlar Giderilmeli, 3600 Ek Gösterge çalışan ayrımı Yapılmadan Tüm Kamu Görevlilerine Uygulanmalıdır,

-Gelir Vergisi Matrah ve Oranları Yeniden Düzenlenmeli, Maaş Kaybı Tazmini Sağlanmalıdır,

- Yardımcı Hizmetler Sınıfında Olup Da Gerekli Şartları Sağlayanlar Sınavsız Olarak Genel İdari Hizmetler Sınıfındaki Unvanlara Geçirilmelidir,

- Grev, Siyaset ve Çalışma Haklarına Yönelik Anayasal Çerçeve, 4688 Sayılı Kanun’da Değişiklik ve Düzenlemeler Yapılmalıdır,

-4688 sayılı kanun ile Sendikacılığın devam edebilmesi için baraj sistemi  mutlaka getirilmelidir.

- Bundan sonraki toplu sözleşmelerde hükümetlerin koyduğu enflasyon hedefine göre değil geçmiş yıllarda  gerçekleşen enflasyon rakamları baz alınarak zam artışı yapılmalıdır.

- Hükümet memura zam yaparken belirlediği  hedefe göre artış yapmaktadır. Oysa  vergide artış yaparken çıkan enflasyona göre artış yapmaktadır. Bu da adaletle bağdaşmamaktadır. Örneğin 2020 yılında memura  toplam %8 zam verilirken, vergilere gelen zam oranı ise %22.58 olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle önümüzdeki sürecin Kamu çalışanları için sorunların çözüme kavuşturulduğu, masada bırakılmadığı, sadece sözde kalmadığı , verilen  sözlerin yerine getirildiği bir süreç olmasını diliyoruz.

Kamu Oyuna Saygılarımızla arz ederiz.”

Editör: Adıyaman Haber