1 Mayıs İşçi Bayramında İşten Çıkartılan Türkiye Petrolleri 12 Resepsiyon Görevlisi Başbakan Davutoğlu’na Seslendi:

“Sayın Başbakanımız; 5, 8, 10 Yıllık Hizmet ve Emeklerimizin Zayi Edilmesine, Ailelerimizin Perişanlığına Müsaade Etmeyin!”

1 Mayıs İşçi Bayramında Türkiye Petrolleri Resepsiyon bölümünde çalışmaktayken haberleri olmadan ve hiçbir gerekçe sunulmadan işten çıkartılan 12 görevli Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’ndan yardım istedi. 
Tek amaçlarının aile ve çocuklarının rızıklarını helal yollarlar kazanmak olduğunu dile getiren Türkiye Petrolleri 12 resepsiyon görevlisi yıllardır kesintisiz bir şekilde çalıştıkları milyar dolarlık kurumun, kendi ailelerini, çocuklarının durumlarını hiç düşünmeden, kendilerinin dahi haberi olmadan işten çıkartıldıklarını söyleyerek ayrıca işten çıkartıldıkları gün işçi bayramı olmasına rağmen yerlerine yeni kişileri işe alındıklarını öğrendiklerini ifade ettiler.
Bu olay olduğu günden beri yapılan bu haksız uygulamaya kamuoyundan büyük bir tepki geldiğini ifade eden 12 resepsiyon görevlisi başbakan Davutoğlu’nun işçilere saygınlığını terli alınlarından öpüyorum sözüyle kendilerine sahip çıkacaklarını ifade ettiler.
Yapılan açıklamada 12 Resepsiyon görevlisi Başbakan Ahmet Davutoğlu’na şu şekilde seslendiler: “Sayın Başbakanım Prof.Dr. Ahmet DAVUTOĞLU’na ithafen
Sayın Başbakanımız;
1 Mayıs İşçi Bayramında İşten çıkarılan Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Müdürlüğü 12 Resepsiyon İşçisi Sizden Yardım Bekliyor.
Sayın başbakanımız;
30 Nisan 2015 günü çalışanlara ithafen yaptığınız konuşmada sizin ağzınızdan kadro sözünü duyduktan sonra 1 Mayıs İşçi Bayramında işsiz bırakıldık. 5, 8, 10, yıllık hizmet ve emeklerimizin zayi edilmemesi için ve bu vahim olayın, ailelerimizin perişanlığına sebebiyet vermemesi için bu duruma müsaade etmemenizi, tekrardan işimize dönüşümüzün sağlanılmasını sizden istiyoruz.
Sayın Başbakanımız;
Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Müdürlüğünde çalışan 12 resepsiyon görevlisiyiz. 30 Nisan bütün milletimize hitaben işçilerimizin alın teri çalışmalarının ve her türlü haklarının bizim için değerli ve aziz olduğunu milyonların önünde canlı olarak söylediniz.
Sayın Başbakanımız;
01 Mayıs 2015 işçi bayramında işten çıkarıldığımızı öğrendiğimiz gün yerlerimize kişilerin yerleştirildiklerini öğrendik. Bizler Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge müdürlüğünde 12 resepsiyon görevlisi olarak görevimizi sürdürüyorduk. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Adıyaman Bölge Müdürlüğünde 12 resepsiyon görevlisi olarak 5 yıl, 7 yıl, 10 yıl, 12 yıl kesintisiz görev yaparken, ailelerimizin rızkını temin ederken, hiç kimseye haber verilmeden, 1 Mayıs İşçi bayramında işsiz kaldıklarını öğrendiler. 
Bu vahim olayı bir kişiyi ilgilendirmediği gibi, ailelerinin, çocuklarının rızkını temin eden 12 resepsiyon görevlisinin sağlık, eğitim, yaşam vs. yaşam haklarını alt üst etmiştir. 
Sayın Başbakanımız;
Bizler 12 resepsiyon görevlisi olarak, tekrardan işyerimize dönmemizi, tekrardan görevimize başlatılmamızı istiyoruz.
Helalinden rızkımızı kazanmanın telaşındaydık. Bizim yerimize çalışan kişileri daha sonra öğrendik. 12 resepsiyon görevlisi olarak aile ve çocuklarımızın mağdur olduğu bu olayda, bizler 12 Resepsiyon işçisi olarak vakur bir duruşla, aile ve çocuklarımızın etkilenmemeleri için her sabaha işe gider gibi işten çıkıyor, akşam eve geliyoruz.
Sayın Başbakanımız;
Biz sizlere güveniyoruz. Hakkımız olan işe dönüşümüzü sağlayarak, bu perişanlığa son vereceğinize 12 resepsiyon görevlisi, ailesi ve çocukları olarak her zaman güvendik. Sayın başbakanımız; dünyanın her yerinde bir mazlum olduğunda uyuyamadığınızı, o  insanların mutluluğu neticelenene kadar o işin takipçisi olacağınıza her daim eminiz ve emin olduk. Gece gündüz bu millet için, insanlık için, başbakanlık görevini milletçe, ailelerimizle, hep biliyor, çocuklarımıza da öğretiyor ve tüm dünya insanı biliyor artık.
Bize yapılan bu mağduriyetin karşısında bir saniye dahi durmayacağınızı biliyoruz. Size bu mektubu içimizden gelen dualarla yazma ihtiyacını duyduk ve en kısa sürede her zaman insanların mutluluğuna, sevinçlerine ortak olana sayın başbakanımız, bu sevinci de, mutluluğu da ailelerimize ve çocuklarımıza tekrardan Türkiye Petrolleri Resepsiyon görevlilerine yaşatacağınızdan eminiz.
Sayın Başbakanımız; bizlere vereceğiniz sevinçli haberlerle ailelerimizin, çocuklarımızı tekrardan sevindirecek ve hep birlikte bu sevinci yaşayacağız. 
Dua ve Saygılarımızla…
TÜRKİYE PETROLLERİ 12 RESEPSİYON GÖREVLİLERİ ”
Kamuoyunun da 1 Mayıs İşçi Bayramında işten çıkartılan Türkiye Petrolleri Resepsiyon bölümünde çalışan 12 görevlinin tekrardan işlerine dönmeleri bu haksız uygulamaya son verilmesi gerektiği, ailelerin, çocukların perişanlığına göz yuman hiçbir sisteme evet denilmemesi gerektiği yönünde görüş birliği olduğu belirtildi.
 
Editör: Adıyaman Haber