Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği Ekinözü’ndeki şifalı sular vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. 
İçmeler mevkiinde ciddi yatırımlar yapıldığını ve bu yatırımların önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini belirten Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Adıyaman başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda vatandaşın şifalı kaynak sulardan faydalanmak için ilçelerine geldiğini söyledi.

Ekinözü İlçesinde şifalı suların 12 ay boyunca değerlendirilmesi amacıyla bu yıl festival organize ettiklerini belirten Başkan Çeleğen, Ekinözü’nü Türkiye ve dünyaya tanıtmak için 22-¬23 Temmuz tarihleri arasında ‘1. Ekinözü İçmeler Kültür ve Turizm Festivali’ düzenleyeceklerini kaydetti.
 İnsanların sağlık bulmak için Ekinözü’ne geldiğini ifade eden Başkan Çeleğen, “Ekinözü’ndeki şifalı suyumuz, birçok hastalığa iyi geliyor. Ekinözü İçmeleri, halk arasında ‘Doğal Hastane’ olarak adlandırılıyor. Doğadan gelen suların içilmesiyle ,  yaklaşık 12 hastalığın tedavisi mümkün. Bu konuda Sağlık Bakanlığımız içmelerimizde gerekli inceleme ve tetkikleri yapmışlar ve bu doğrultuda hazırladıkları raporları da mevcut. Doktorlar tarafından da tavsiye edilen astım, bronşit, cilt hastalıkları, basur, mide ve bağırsak tembelliği, böbrek ve idrar yolları, damar sertliği, şeker ve karaciğer gibi rahatsızlıklara iyi geliyor” ifadelerine yer verdi. 
Genel de 11 bin nüfusun yaşadığı Ekinözü ilçesinde yaz aylarının gelmesi ile birlikte nüfusun 150 bin kişiyi bulduğunu belirten Başkan Çeleğen, içmeler sezonu içerisinde çeşitli mesire alanları yapıldığını, çocuk oyun grubu, dinlenme bankları, yürüyüş ve spor aletlerinin yer alacağı yeşil alan, park ve peyzaj çalışmalarında tamamlandığını vurguladı. 
İlçedeki şifalı kaynak sularına akın edenlerden Adıyamanlı 58 yaşındaki Ramazan Dündar, “Memleketimizden her yıl buraya geliyoruz. Biliyoruz birçok hastalığa iyi geldiğini ve bizde bu kaynaktan faydalanmaya çalışıyoruz” dedi.
10 yıldır aralıksız bir şekilde içmelerine geldiğini ifade eden Dündar, mide ve idrar yolları rahatsızlığından muzdarip olduğunu belirterek, içmelerin daha organizeli bir şekilde tanıtımının yapılarak, mutlaka şifa turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi. 
Adıyaman Kâhta İlçesinden 3 yıldır Ekinözü İçmelerine geldiğini ifade eden Turan Yayla ise şunları söyledi:

 “3 yıl önce Bu suyun methini daha önce de duymuştuk. Biz kendimiz için buraya gelip su almıştık, daha sonra bir arkadaşımıza da anlattık. Böbreklerinde kum varmış ona da getirdik. Çok memnun kaldılar. Daha önce geldiğimizde 3 yıl önceleri dinlenebilecek alanlar yoktu yollar bozuktu. Yolda asfalt bile yoktu ama şimdi daha rahat geldik. Böyle yerlerin ulaşımı kolay hale getirilerse ve tesisleşme sağlanırsa tabii ki daha güzel olur. Böyle yerler doğamızın ve ülkemizin harika yerleri. Böyle yerleri bu şekilde değerlendirmek de oldukça güzel bir hizmet Bu sular hem sağlıklı hem de vücuttaki birçok hastalığa iyi geliyor.. Herkese de tavsiye ediyoruz. Ekinözü  Belediyesi  ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi çok iyi düşünmüş. Çok güzel olmuş. Buranın cazibe merkezi haline getirilmesi için çok iyi düşünülmüş bir çalışma başlamış. Bu hizmetten dolayı kendilerine teşekkür ederiz” 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha