Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a Ankara’dan Adıyaman’a gelişinde TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın eşlik etti.
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı Adıyaman Havalimanında Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, STK başkanları ve diğer yetkililer karşıladı.
 
Adıyaman’daki temasları kapsamında ilk olarak Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğünde Adıyamanlı sanayici, işadamı ve STK Temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kahvaltı sonrası Sanayicilerin ve STK Temsilcilerinin sorun ve taleplerini dinledi.
 
Toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kadim medeniyetler şehri, tarih ve kültür kenti Adıyaman’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, basın mensuplarının yönelttiği soruları cevaplandırdı.
 
Sanayi ve işadamlarıyla yapılan toplantı sonrası Adıyaman Valiliğini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı Adıyaman Hükümet Konağı önünde Vali Nurullah Naci Kalkancı, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve kurum müdürleri karşıladı.
 
Karşılama sonrası Valilik Makamına geçen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Valilik şeref defterini imzaladı.
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı Adıyaman’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Nurullah Naci Kalkancı, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a ilin tarihi, kültürü, sanayisi, ekonomisi, tarımı, eğitimi ve genel asayiş durumu hakkında bilgiler verdi.
 
Türkiye’nin ilim, kültür, tarih ve medeniyet merkezlerinden birisi olan Adıyaman’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise,” Bugün Adıyaman ziyareti kapsamında sanayici, işadamı ve STK Temsilcilerimizle kahvaltılı bir toplantı yaptıktan sonra şimdi de Valiliğimizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretin ardından AK Parti Merkez İlçe Kongresinde partililerimiz ve Adıyamanlı hemşerilerimizle beraber olacağız. Adıyaman’a her geldiğimde Adıyaman’ı daha gelişmiş ve daha da güçlenmiş bir şekilde görüyorum. Aradan geçen zaman diliminde Adıyaman’a yapılan yatırımlarla Adıyaman’ı daha güzel gördüm. İnşallah Yarının Adıyaman’ın bugünkü Adıyaman’dan daha güzel olacaktır”dedi. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha