Ankara’dan uçakla Adıyaman’a gelen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi’yi Hükümet Konağı önünde Vali Nurullah Naci Kalkancı, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ve İl Emniyet Müdürü Metin Alper karşıladı. 

Bakan Yardımcısı Tüfekçi, gerçekleşen ziyarette Valilik şeref defterini imzalamasının ardından bir süre Vali Kalkancı ile sohbet ederek kentin sorunları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Daha sonra belediye ziyaretinin ardından Ak Parti İl binasını ziyaret eden Bakan Yardımcısı Tüfekçi'yi burada Ak Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, İlçe Başkanı Mustafa Alkayış,Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş ile partililer karşıladı.

"ADIYAMAN'IN ISRARLA BEKLEDİĞİ PROJELER"

Burada konuşan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, "Parlamentoda iki dönem birlikte çalıştık gayreti çalışkanlığı duruşuyla bütün milletvekillerinin oluştuğu dönemi beraber yürüttük. Adıyaman'da yapılan çok güzel hizmetler var. Bundan dolayı sayın bakanımıza ve şahsınıza teşekkür etmek istiyorum. Şunda bütün Adıyamanlıların ısrarla beklediği ve talep ettiği sulama projelerimizin biran evvel bitirilmesi Gömükan, Büyükçay, Çetintepe ihaleler yapıldı. Bunlarla ilgili takip edilmesi gereken hususlar var biraz daha hızlandırılmasını arzu ediyoruz. Bebek ve artı diğer küçük çaplı baraj ve gölet çalışmalarımız güzel bir şekilde devam ediyor" diye konuştu. 

"2019 MESAJI"

Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi de "Cumhurbaşkanımızın o gösterdiği 2019 seçim hedeflerine ulaşmak için çok ciddi bir gayret içerisinde olacağınızı biliyorum. Mehmet Erdoğan bey gibi işin duayeni, işi bilen, hamiyetiyle herkesi kucaklayabilecek olan, yine tabi yıllardan beri siyasetin içinde divanda da beraber görev yaptığım çok sevdiğim değerli ağabeyim Fehmi Hüsrev Kutlu beyle beraber birlikte omuz omuza. Vekillerimizin her biri bir birinden değerli. İşte bu bir ekip çalışması. Tek başına olmuyor. Birbirimizi sırtlamamız, daima ileri noktaya taşımamız gerekiyor" dedi. 

"GÖLETLER, BARAJLAR YAPIYORUZ"

Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Adıyaman'ın devamlı hizmetkarı olacaklarını söyleyen Tüfekçi, "Memlekete hizmet için el birliği ettik, gönül verdik, omuz verdik Allah bu güzelliği 15-16 yıldır bu ülkeye yaşatıyor" ifadelerini kullandı. Sulama projeleri ile ilgili bilgi veren Tüfekçi, "Şuan itibariyle Allah'a şükürler olsun burada göletler, barajlar yapıyoruz. Şuanda devam eden göletlerimiz, barajlarımız, sulama projelerimiz var. Tabi ki burada Atatürk Barajı dururken, su akarken, bu suyun sadece başka istikamette kullanılıyor olması bizi de üzer. Böyle bir şeyi asla arzu etmeyiz. Sayın bakanım bütün illere çalışma yapıyor, bizler de kendisine o konuda yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu. 

"ADIYAMAN'DA 250 BİN YAKIN FİDAN DİKTİK"

Fidan dikim programı da yapacaklarının altını çizen Tüfekçi, ormancılık faaliyetinin Adıyaman için çok büyük önem taşıdığını kaydederek, şunları söyledi: "Bu, sulama kadar önemli. Sulamayla ilgili yıllarca ihmal edilmiş alanlar. Gerek sulu tarım, gerekse ormancılık faliyetleri. Ormancılık faliyetlerinde özellikle gelir getirici fidan dikimine önem veriyoruz. Adıyaman'da da Allah'a şükürler olsun 250 bine yakın fidan diktik gelir getirecek türde. Bunlar, ceviz ve bademdir. Şuanda mesala 33 bin alıç aşılaması yapıyoruz, Onların da ekonomiye kazandırılması gerekli. Belki alıç çok fazla tercih edilen bir şey gibi düşünülebilir ama ilaç sanayisinde ve buna benzer bir çok alanda gerçekten çok ciddi anlamda ülke ekonomisine katkı sağlayacak ürünler." 

"ADIYAMAN'IN BADEM ÜRETİMİNDEKİ BAŞARISI" 

Bademle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Tüfekçi, "Bademin ben ciddi anlamda kendisini gösterdiğini ve bölgede tercih edildiğini gördüm. Sayın bakanımız gelir getirici fidanlara çok büyük önem veriyor. Tescillenmesi anlamında elinizi çabuk tutun. Çünkü hemen hemen en iyi badem üretilen alanlardan biri olarak Adıyaman'ı görüyoruz. Ankara'dan da böyle görüyoruz. O zaman bunun teşviki gerekiyor. Biz de bunu zaten teşvik ediyoruz. Fidan konusunda gereken desteği vereceğiz.Tabi Antep Fıstığı'nın da burada tercih edildiğini, dikildiğini biliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Her türlü fidanın yaygınlaşmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını anlatan Tüfekçi, sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle Atatürk Barajı havzasında vatandaşlarımızın bilinçlendirilip burada fidan dikmesi konusunda da gerekli adımları atacağız. Uçakla gereken yerleri gördük. Bazı yerler ihmal edilmiş. Vatandaşlarımızın son dönemde ormana karşı ilgisinin arttığını biliyoruz. Daha önce ormanı kesen, yakmak için odun temini için kullananlar şimdi kendi gözü gibi koruyor ve bizleri de devamlı uyarıyor."

Bakan Yardımcısı Tüfekçi, Atakent köyünde yapılacak olan ağaçlandırma çalışmalarına katılmak üzere kentten ayrıldı.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha