“Doğruluk, şartlar ne olursa olsun meyvesini verir.” Schiller

Kahta’nın ileri gelen ailelerinden birine mensup olan Aydın, taraflı-tarafsız herkesin gönlünü kazanmış ve gönüllerde yer edinmiş mümtaz bir kişidir. Siyaset sahnesine çok genç yaşlarda başlayan; dinç, dinamik ve emin adımlarla yoluna devam ederken, aynı zamanda başarı çıtasını her zaman yükseltmiş, perçinleştirmiştir. Hiçbir zaman makam, mevki ve koltuk müptelası olmadı. Aldığı görev ve bulunduğu mevkiden dolayı devletin kendisine tahsis etmiş olduğu imkânları kullanmada azami özende bulunmuş, gerekli hassasiyeti göstermiştir. Çalışmalarının büyük bölümünü kendi imkânlarıyla partisine ve çalışmalarına katkı sağlamak için canhıraş bir şekilde çalışmıştır. Çoğu zaman kendisine sunulan imkânları kullanmadığından dolayı eleştiri almışsa da kendisi doğru bildiği yoldan sapmamıştır.

TBMM Başkanvekili Sayın Aydın’ın en önemli meziyetlerin biri de dürüstlüğüdür. Hak, hukuk ve liyakat esasına büyük ehemmiyet vermiştir. Zaten kendisi iyi bir avukat ve adalet temsilcisidir. Haklıyı ve haksızı ayırarak tercihini kullanmış, kimsenin adamı ve esiri olmamıştır. Sayın Denktaş’ın dediği gibi: Hayatta hiçbir zaman yalpalamayacaksın, düşüncelerinde bir ileri bir geri adımlar atmayacaksın, her dönemin adamı değil, her dönem ADAM olacaksın!  Bu sözü kendisine şiar edinerek siyaset sahnesine halen devam ediyor. Kitleri sürüklemek için boş ve aslı-astarı olmayan vaatlerle halkı oyalamamış, kandırmamıştır. Devlete ve milletine faydalı olacak her bireyin elinden tutmuş, tecrübelerini kendisine aktarmada her hangi bir beis görmemiştir. Siyasi kadrolaşmanın önüne geçmiş, mücadeleliğiyle ön planda olanları ve bu işi kendisine meslek edeceklerin yolunu açmış, açmaya devam etmiştir. Sakin bir kişiliği olarak bilinen Aydın, şatafat ve gösterişten kaçtığı gibi, akıllı telefonların arkasına sığınmadan ve medyayı da arkasına almada da titizlik göstermiştir.

Gönül verdiği Adalet ve Kalkınma Partisi için canını dişine takarak, makam almak için koşmamış; her zaman makama layık görülmüş, teklif edilmiştir. Kişisel hırsların esiri olmadan çalışmalarına devam etmiştir. Sık sık bölgesine gelerek tüm halkın sorunlarını dinlemeye ve dertleriyle hemhal olmaya çalışmıştır. Yüz yüze temas kurmaya dikkat ederek, halkın taleplerine karşılık vererek yerine getirmiştir. Bölgenin eksiklerini TBMM ve gerekli bakanlıklara ileterek kısa zamanda neticelendirmek için gayret ve çaba sarf etmiştir. Çalışmalarını yalnızca bölgesinde sınırlı kalmamış, hemen hemen her bölgeye gitmeye çalışarak partinin programını anlatmıştır. Gece gündüz demeden çalışan Aydın, ülke meselesi olunca yorgunluk kendisine terapi gibi gelmiştir. Tüm bakanları bölgeye getirerek yerinde incelemede bulunmasına imkân sağlamıştır. Partisiyle özdeşleşen, simgesi haline gelen siyasetçilerinden biri olan Aydın, her türlü fedakârlığa da adaydır.

Vesselam!!!