***
Yukarıda üç boyutlu bir resim göreceksiniz.

Bu ilk bakışta yüzeyi desenli normal resim olarak görünür.
Ama bunu bilenler bilir.

Bunlar salt bir resim değil, dijital çizim teknikleri kullanılarak resim altında resim, resim içeriğinde resim çizilmiştir.
Resme şaşı bakarak, iki gözün bakış açısını birbirine çakıştırıyor, resim yüzeyi bulanıklaşmaya başlamasıyla dikkatinizi dağıtmadan resmin derinliğine yoğunlaşıyorsunuz.
Eğer resmin içeriğine yani üçüncü boyutuna girmeyi başarırsanız resimde bir derinlik olduğunu, dıştan görünen normal resim ile geri planda görünen resmin temamen farklı olduğunu, resimlerin de üçüncü boyutunun olabileceğini görmüş oluyorsunuz.
Bunları niçin anlatıp, bu örneği niçin verdim? Hayatta her şey göründüğü gibi, bilindiği gibi değilde, mahiyeti farklı olabilir. Olağan, normal bakış açımızla gördüğümüz kişiler, olaylar, gündemler hiçte sandığımız gibi olmayabilir.
İleri sürülen fikirlerin, düşüncelerin, anlayışların, davranışların bizim farkedemediğimiz boyutları bulunabilir.
Algılarımız bizleri yanıltabilir.
Bu bireyler için de böyledir, toplum içinde...
Olaylar için de böyledir, sorunlar içinde...
Yaşama nasıl bakıldığı, yaşananların nasıl değerlendirildiği ile alakalıdır. 
Çünkü mutlak doğrular ancak; deneyi yapılmış, test edilmiş, yapılan tüm bilimsel araştırmaların sebep-sonuç ilişkilerinde sadece aynı sonucu veren pozitif bilimler olabilir. Bunun dışındakiler sadece öneridir, öngörüdür, varsayımdır, tahmindir, bireysel düşüncedir veya algıdır. En fazla paradigmadır.
İşte bunun için genelde olmasa da genellikle önyargılarımızı, tabularımızı, şartlanmalarımızı, dogmatik yaklaşımlarımızı, ezberlerimizi bozarak değerlendirme yapmamız gerektiği ortaya çıkmaktadır.
Yani demem o ki; düşündüğümüz, inandığımız, bildiğimiz ve doğru olarak kabul ederek içselleştirdiğimiz herşeyin resim örneğinde olduğu gibi bizim ilk bakışta göremediğimiz, farkedemediğimiz, anlayamadığımız, algılayamadığımız ancak derinliğine irdelendiği zaman her olgunun üçüncü boyutunun da var olabileceği gerçeği unutulmamalıdır.

***
Dipnot: Resmin içeriğini bilenlere kahve ikramım olacaktır.