24 Haziran erken genel seçimlerine iki aydan kısa bir süre kalmışken, doğal olarak siyasal partilerde aday adaylığı müracaatları yoğunluk kazanıyor.        

            Lakin AK Parti’deki yoğunluk ve müracaatların diğer partilere nazaran daha fazla olduğu bilinen bir gerçek.    

            Çünkü 16 yıl gibi uzun bir süredir iktidar. Ayrıca hem güçlü bir lidere sahip, hem de her seçimde olduğu gibi, 24 Haziran’da da yeniden iktidar olabilme ihtimali yüksek.

            Durum böyle olunca, haliyle milletvekilli aday adaylığı için müracaat edenlerin sayısı da hayli fazla.  

Almış olduğum duyumlara göre, AK Parti’ye Adıyaman yerelinde 100’e yakın Aday adayı müracaatı olmuş.

Adıyaman için yüksek bir rakam bu. Aday adayları kendilerini bu konuda yeterli buluyorlar mı, yoksa yeter ki seçileyim gerisi teferruattır düşüncesindeler mi? Bunu bilemeyiz.

Lakin bildiğimiz bir şey var ki; memleketin geleceği üzerinde etki gösterecek, şekil verecek olan seçilmişlerin ehliyet, liyakat, tecrübe, nitelik vesaire gibi vasıflara sahip olmaları son derece mühim.

Söz konusu vasıflar ülkemizin ve ilimizin geleceği adına önemli olduğu kadar, aynı zamanda adayların mensubu oldukları siyasal hareketlerin geleceği için de önemlidir.

O bakımdan sıralamayı yapacak olan seçici kurullar buna dikkat etmeli, sıralama yaparken kılı kırk yarmalı, ince eleyip sık dokumalı, dolayısıyla titiz bir çalışmanın nihayetinde listeyi seçmenin önüne koymalı.

Yok, eğer buna dikkat edilmezse; listelerde yer alacak adaylar partilerinin oy potansiyeline katma değerde bulunmayacakları ve iktidara yürüme anlayışla yola koyulan siyasal aracın tekerine takoz olacakları gibi, toplumun meselelerine de Fransız kalırlar ki; bunda en çok memleketimiz zarar görür.

Ülkemizin geleceğini ve ilimizin yarınlarını heba etmeye, toplumumuzun istikbalini akamete uğratmaya hiç kimsenin hakkı yoktur.

Selam, sevgi ve gönül dolusu muhabbetlerimle…

                                                                                                         Bilal KARADAĞ

                                                                                                [email protected]