Günlerdir ülkemin çoğu yerinde her yer karlarla kaplı. Bembeyaz doğa güzelliğine baktıkça ferahlıyoruz değil mi? Aslında adı kara kış bu mevsimin. Soğuk, ayaz, her yer buz ama bir o kadar da huzur. Sırasıyla her mevsimi birer birer yaşıyoruz. İlkbahar`dan sonra Yaz ve Sonbahar`ı geçirmeden, Kış`a ulaşamıyoruz. Doğanın kanunu gereği hepsini sırasıyla yaşıyoruz mevsimlerin..
         Peki ya yüreklerimiz?
         Sadece birgün ya da sadece birkaç saat önce İlkbahar`ı yaşayan kalplerimiz, ardından kışı getirmiyor mu? Diyemiyoruz; Daha sırada Yaz vardı ama, benim Yaz`ı yaşamam gerekiyordu..
          Mutluluk ellerimizden kayıp giderken, koskoca bir Kış`ı avuçlarımıza atıp kaçarken, ardından sadece bakakalıyoruz.. Çoğu zaman Yaz`ı bile hayal edemiyoruz.. Üstelik yüreğimizin tam ortasında konaklayan Kış, bembeyaz bir huzur da sunmuyor bize, karasını yaşıyoruz. Karı da huzur yerine, sadece üşütmekle yetiniyor yüreğimizi ve biz yüreğimize yağan karın huzurunu değil, soğukluğunu hissediyoruz..
          Üşüyoruz.. Bedenlerimiz sıcacık kıyafetlerle örtülüyken, yüreğimize giydirecek kıyafet bulamıyoruz. Hadi sıcak birşeyler içelim hep birlikte, içimizi ısıtalım. İçimizi ısıttık da, ya yüreğimiz..Ona hiçbir şey fayda etmiyor değil mi?
         Ya İlkbahar.. Tüm güzelliklerini önümüze sererken, birbirinden güzel doğa yeşillikleri bize gülümserken... Yine olmuyor değil mi? Bir türlü mevsimlere uyum sağlayamıyoruz.. Biz içimizde Kış`ı büyütürken, dışarıda Yaz geliyor ve biz yine mevsimleri yakalayamıyoruz. Bizim İlkbahar`ımız da kısa, Yaz`ımız da.. Sonbahar`ı saymıyorum bile.. Biz her mevsim Kış`ı da yaşıyoruz, hakkını vererek Yaz`ı da. Dışarısı karla kaplıyken; biz Ilkbahar`ın çiçeklerini de sunabiliyoruz hayata. Birgünde birçok mevsimi de yaşayabiliyoruz. Tek bir kıvılcım yeter aslında mevsimi Yaz yapmaya..
         Dışarıda bembeyaz uzanan doğa harikasına tekrar bakın şimdi.. İyice baktınız mı? Şimdi gözlerinizi kapatıp, bir de içinize bakın.. Yüreğiniz tam ortasına baktınız mı? İlkbahar varsa yüreğinizde gülümseyin hayata...
        Kış mı var yüreğinizin tam ortasında?.. Yağan karı durdurun, gözlerinizi tekrar kapatın ve İlkbahar`ın çiçeklerini birer birer ekmeye başlayın...
         Gülümseyin.. İlkbahar`ı getirdiniz yüreğinize...
         Yüreğinize kar yağmaması dileğiyle.. Hoşça, dostça, huzurla kalın...

Emine Özel Summak