Kazakistan devlet başkanı nur sultan nazarbayev in ülkemizi ziyareti 15 temmuz sürecinde gösterdigi dost kardeş tavır ve rus uçağının düşürülmesi olayındaki arabuluculuk ve yine Azerbaycan ın gösterdigi tavır yeniden ve birdaha ,birdaha bize gösterdiki Türkiye bir an önce bu kardeş ülkeler ile bu günden itibaren adım atmalı görüşmeli birlikte ekonomik projeler silahlanma projeleri üretmelidir. O yol dayanışmadan ittifaka gitmeli. o yol turan a gitmeli. o yol büyük türk devletine gitmelidir. Bu söylediklerim revize edilebilir .ama ana fikir bu yönde olmalıdır.

İçinde bulunduğumuz kalleş sömürgeci emperyalist batının iki yüzlülüğünü artık görmezden gelmek mümkün degildir. kafamızı kumdan çıkarmalıyız. Zaten bop, genişletilmiş kuzey Afrika , ılımlı İslam ,dinler arası diyaloğ projelerini fiilen yaşayan Bir türkiyede başka türlüsü , Avrupa birligi nato politikaları ihanet le eşdegerdir.

Bir başka meselede darbe teşebbüsünden sonraki revizyon yeniden yapılanmadır. Akp nin ta cumhuriyetin temellerine dayandırdıgı askerin siyasete müdahale yi ortadan kaldırmak için askeri kadrolaşmaya giderken cemaate kaptırdığı bir gerçektir. Hatta rahmetli özall a başlayan askere karşı polisi teşkilatlandırma ihalesini eliyle cemaate verdiği ama bunda yanıldığı pişman olduğu bir gerçektir. Ceremesini hep beraber milletçe ödedigimiz hala ödüyor olduğumuz da bir gerçektir.

Bari bundan sonraki asker polis yapılanmasını hatta devlet organizasyonunu revize ederken İşi bilen uzman ehil insanlara danışarak toplumca beraber yapalım .bu konuda farklı fikirleri ötekileştirmeden yapabilirsek, Ozaman hem yanılmayız hem de birligimize vesile olur. Çözüm sürecinde olduğu gibi sadece akp yagdanlığı menfaatçi bir kesim ve aponun önerdiği Kerameti kendinden menkul Kürtçü bir kesimle değil. Hep beraber.Zaten içinde bulunduğumuz durum bunu gerektirirken.  dinimimiz istişare yi emreder.