Konu bayram olunca dilekler hep iyi mesajlar mutlu olsun istiyor insan. Yazacağım her şey yüzünüzde gülümsemeye vesile olsun isterim.

    İstemesine isterim de, peki ya gerçekler. Gerçekler ne diyor biliyor musunuz? Gerçekler bana diyor ki, Nazan kadınlar hala cinayetlere kurban gidiyor. Küçücük yavrucaklarımız türlü sapıklıklara, tecavüze maruz kalıyor ve üstüne öldürülüyor. Hayvanlar doğal ortamlarından koparılıyor ve şiddet görüyor. Ağaçlar açgözlü kapitalist bakış açısına kurban veriliyor. Yetmedi mi verdiğimiz kurbanlar. Daha ne kadar kurban vereceğiz. Ülke olarak yok olup gidiyoruz. Manevi değerler, özveri, saygı, sevgi, insaniyetlik, komşuluk, akrabalık...vs yok olup gidiyor. Biz kurbanlara doyduk artık. Verecek başka değerimiz kalmadı. 

  Gelin umudumuzu vermeyelim. Gelecek güzel günlere olan inancımızı kaybetmeyelim. Hala bir yerlerde iyiliğe, sevgiye, insanlığa inanan birileri vardır deyip buna tutunalım. 

   Bayram herkes için bayram olsun. Ağaçlar, hayvanlar, kadınlar, yaşlılar, gençler, erkekler, çocuklar, bebekler... Herkes bayramlarda gülümsesin. Karşıdakinin varlığına saygı duyup, onu olduğu gibi kabul etsin. Birinin yaşaması için bir başkası ölmek zorunda kalmasın. Yeter bu kadar fazla kurban verdiğimiz. 

    İyi niyetin, nezaketin, saygının, sevginin, dostluğun,... yaşandığı mutlu bayramlarımız olsun. Bayramınız kutlu olsun, sevgiyle, iyilikle, kalben...

Nazan Taştan Yapıcı 

Instagram:nazantastan1