CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, CHP Kahta İlçe Başkanı Mustafa Celayer ve patilerle birlikte Kahta İlçesini adım adım gezen Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Mustafa Kemal Bulvarı, Adeviye Bulvarı ile Turgut Özal Caddesi’ndeki esnaflarla bir araya geldi.

Daha sonra Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Yeni Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Öz Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile Yeni Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerine seri ziyaretler gerçekleştiren Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, basın açıklaması yaptı.

“Yurttaşlarımız ekonomik yükü taşıyamaz durumda”

Tutdere, açıklamasında; “AK Parti iktidarının yanlış ekonomi politikaları neticesinde vatandaşlarımızın beli bükülmüş durumda. Esnafımız, çiftçimiz ve köylümüz artık bu ekonomik yükü taşıyamaz durumdalar. CHP olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Türkiye'nin dört bir yanında sahada çalışıyor, ekonomik krizle boğuşan yurttaşlarımıza ekonomik krizden çıkmak için partimizin ortaya koyduğu çözüm önerilerini anlatıyoruz. Kahta programımız kapsamında Kahtamızın en ücra köşelerine gidecek, sorunları yerinde tespit ederek vatandaşlarımızın düşüncelerini alacağız. Tespit ettiğimiz sorunları da ilgili bakanlıklara iletecek ve bu sorunların sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

“Esnafımız faturalara gelen zamlar nedeniyle büyük mağduriyetler yaşıyor”

Esnafların üst üste gelen zamlar ve yüksek faturalardan şikayetçi olduğunu dile getiren Milletvekili Tutdere, “Esnafın neredeyse tamamı fahiş elektrik faturalarından şikayetçi. Esnafımız özellikle elektrik faturalarına üst üste gelen zamlar nedeniyle büyük mağduriyetler yaşıyor. Ürünlere zam geldiği için ürünlerini satamayan esnaf yüksek faturalar karşısında daha da çaresiz bir duruma sürüklenmiş durumda. Esnafımız yüksek faturalardan şikayetçi” diye konuştu.

“AK Parti iktidarı vatandaşın cebindeki kuruşa bile göz dikmiş durumda”

Esnaf vatandaşın alım gücü düştüğü iddia eden Tutdere, konuşmasının sonunda ise, “Geçtiğimiz yıl 130 lira olan 18 litre yağ, bu yıl 255 liraya yükselmiş durumda. AK Parti iktidarı vatandaşımızı evine yağ bile götüremeyecek duruma getirdi. Vatandaşın alım gücü düştü, veresiye defterleri kabardı. Yurttaşlarımız alışveriş yapmakta, esnafımız ise kirasını ve faturasını ödemekte güçlük çekiyor. Bunun tek sorumlusu ise AK Parti ve AK Parti iktidarının kötü ekonomi politikalarıdır. AK Parti iktidarı kamu kaynaklarını çarçur ediyor, devletin kasası boşalınca da zam olarak gariban vatandaşlarımıza yüklüyorlar. Bu zor süreçte devletin vatandaşına sahip çıkması gerekiyor. Fakat AK Parti iktidarı vatandaşlarımıza sahip çıkmaya bir kenara bırakıp vatandaşın cebindeki kuruşlara bile göz dikmiş durumda” ifadelerine yer verdi.

Kaynak : PHA

Editör: Adıyaman Haber