AK PARTİ ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ VE AK PARTİ ÖZÜRLÜLER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANI DR.M.MURTAZA YETİŞ: “İŞİTME ENGELLİLER İÇİN İLK KEZ HAZIRLANAN TÜRK İŞARET DİLİ SÖZLÜĞÜ ÖNEMLİ BİR AÇIĞI KAPATACAK”

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve AK Parti ÖKM Başkanı Dr.M.Murtaza Yetiş, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel müdürlüğü tarafından hazırlanan Türk İşaret Dili Sözlüğü’nün önemli bir açığı kapatacağını söyledi.

İşitme engelli vatandaşlarımızın bugüne kadar kendi çabalarıyla işaret dili öğrenmeye çalıştıklarını belirten Yetiş, “Birbirleriyle ve işitenlerle iletişim kurmak için bireysel çabalarla veya bazı sivil toplum kuruluşlarının açtığı kurslarla bir iletişim dili kurmaya çalışan işitme engelli vatandaşlarımız için bu sözlük bir standart getiriyor. Bugüne kadar bu şekilde bir sözlüğün olmayışı ortak bir dil oluşumuna engel oluyordu. Tabi bu sözlük tamamlanmış bir nihai eser değil. Zamanla eklenecek kavram ve deyimlerle dünya standartlarında bir sözlüğün oluşturulacağını ümit ediyorum. Genel merkezde bu anlamda İşitme Engelli Federasyonları ve çeşitli derneklerle yaptığımız toplantılarda bu durum hep bir eksiklik olarak ifade ediliyordu. Bu eksikliğin giderilmesi amacıyla paydaş kurumlarla özellikle de Özürlüler Yaşlılar Genel Müdürlüğü ve Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü ile çeşitli görüşmeler yapmış ve bu eksikliği ifade etmiştik. Bu eksikliğin giderilmesinde emeği geçen Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. MEB İşaret Dili Sözlüğü  işaret diline bir standart getirmesi ve karmaşayı ortadan kaldırması nedeniyle çok önemli bir işlevi yerine getirecektir. Bu sözlüğün hem görsel hem de sözel olarak hazırlanması öğrenmeyi kolaylaştıracaktır.Türkiye’de ilklerin adresi olan  AK Parti işitme engelliler için çok önemli olan Türk İşaret Dili Sözlüğü’nün hayata geçmesini sağlayarak yeni bir ilke imza atmıştır. “dedi.

Editör: Adıyaman Haber