`Toplum Yararına Çalışma Projesi` kapsamında İşkur Adıyaman İl Müdürlüğüne sunulan  “Çevre temizliği”, “Kamusal altyapının yenilenmesi”, “Ağaçlandırma ve Park düzenlemeleri” ile “Vadi-Dere ıslahı” konularında; Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Belde Belediyelerinden gelerek kabul edilen toplam 13 adet projenin Protokolü Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Başkanlığında Valilik Makamında gerçekleştirildi.

 

            Valilik Makamında Vali Ramazan Sodan Başkanlığında gerçekleştirilen protokol imza törenine Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, İŞKUR İl Müdürü Ramazan Tatar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Fevzi Bener ile Belde Belediye Başkanları katıldı.

 

Protokol imza töreninde konuşan Vali Ramazan Sodan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK’in 20 Aralık 2012 tarihinde ilimizi ziyaretlerinde, Toplum Yararına Çalışma Programları faaliyetleri için 2012 yılında İlimize 3000 kişilik ödenek vaatleri doğrultusunda Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze yılın ilk yarısında 20 milyon 700 bin TL ödenek gönderildiğini belirterek,  ayrıca, 2012 yılında gerçekleştirilmesi planlanan “mesleki eğitim kursları” için de tahsis edilen 7 milyon 975 bin TL ile birlikte toplam 28 milyon 675 bin TL tutarındaki ödenek miktarıyla Türkiye İş Kurumu, ilimizde proje destekleyen kurumlar arasında ilk sırada yer almaktadır dedi.   

 

            Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 7 Şubat ile 27 Şubat 2012 tarihleri arasında ilan edilen Toplum Yararına Çalışma Programları “Proje Teklif Çağrısı” sonucunda; “Çevre temizliği”, “Kamusal altyapının yenilenmesi”, “Ağaçlandırma ve Park düzenlemeleri” ile “Vadi-Dere ıslahı” konularında; Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Belde Belediyelerinden gelen toplam 13 adet proje teklifinin değerlendirmeye alındığını belirten Vali Sodan,  değerlendirmeye alınan 13 adet projenin tamamı İŞKUR İl Müdürlüğümüzce kabul edilmiştir. Bu gün imzalanacak protokollerle uygulamaya konulacak projelerin toplam maliyeti 5 milyon 773 bin TL olup, 670 kişi 01 Nisan 2012 tarihinden itibaren sekiz ay süreyle istihdam edilecektir. Katılımcı başvuruları için, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz 12 Mart 2012 Pazartesi günü duyuru yapacaktır dedi.  

 

            Vali Sodan, “Bilindiği gibi Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında, Ocak ayı başında ilimiz genelindeki okullarda toplam 600 kişi 8 ay süreyle istihdam edilmişti. 17 Ekim 2011 tarihinde 3 ay süreyle başlatılan ve 15 Ocak 2012 ‘de tamamlanması planlanan 25 adet projenin 8 aya uzatılmasıyla, çalışmaya devam eden 580 kişi ile birlikte TYÇP kapsamında halen 1180 kişi çalışmaktadır. Yeni başlatılacak 670 kişilik projelerle birlikte bu yılın ilk yarısında yaklaşık 1850 kişi istihdam edilmiş olacaktır. Yılın ikinci yarısında da yeniden “proje teklif çağrısı” ilan edilecek olup, Kamu kurumlarından yeterli proje teklifleri gelmesi halinde, 2012 yılında toplam 3 Bin kişilik istihdam gerçekleştirilebilecektir dedi.

Editör: Adıyaman Haber