Adıyamanlı Bursiyer Öğrencilere Seslenen Gazeteci-Yazar Ünal Tanık;

Başarıya Ulaşmak İçin Mücadele Şarttır

                                                             Haber: Abdulkerim SONKAYA/İSTANBUL

            Kısa Adı GADER olan G. Osmanpaşa, Arnavutköy ve Sultan çiftliği Adıyamanlılar derneğinin Şubat ayı burs törenine konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Ünal Tanık, gençlerin başarılı olmasının yolu mücadele etmekten geçtiğini söyledi.

Gazeteci-Yazar Ünal Tanık, 160 İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencinin velilerin yanı sıra GADER Başkanı Ramazan Okay ve birçok Dernek yöneticilerin katıldığı burs törenine öğrencilerin başarıya erişmenin ana unsurlarıyla ilgili konulara değindi. Tanık aynı zamanda kendi dönemindeki öğrencilik hayatı ve şimdiki öğrencilerin hayat şartlarıyla ilgili kıyaslaştırmalar yaparak şimdiki öğrencilerin her yönü ile çok daha şanslı olduğunu ve en büyük şansları ise eğitime karşı son derece duyarlı bir Anne ve Babaya sahip olması olduğunu söyledi.

Tanık, “1970’li yıllarda İstanbul’a geldiğimizde şimdiki öğrenciler gibi bu kadar şanslı değildik. Özelikle GADER gibi insanların elinden tutarak bir çatı altında toplayarak şemsiye görevini yapan vakıf ve derneklerde yoktu. Özelikle öğrenci yurtlarında temizlik denilen bir şey yoktu. Bizim bu işi başarmamızdaki en önemli etken diz boyu sıkıntılara rağmen asla pes etmememizdir. Çünkü pes etme kavramını aklımızın ucuna bile getirmedik. Mücadeleden pes etmeyi seçiyorsanız kaybetmeyi göze almışsınız demektir. Ancak yaşadığınız sıkıntılara rağmen doğru bildiğine inanarak, yolunuza devam ediyorsanız o zaman başarılı olmaya mahkûmsunuz.” Diyerek, öğrencilere başarılı olmanın yollarını anlattı.

Programın sonunda uzun süre öğrencilerin sorunlarını dinleyen Ünal Tanık, öğrencilere yardımcı olabilecek konularda rehberlik yaptı.

Törene GADER Başkanı Ramazan Okay, Eğitim Komisyonu Başkanı Abuzer Korkmaz, Burs Komisyonu Başkanı Ramazan Baykurt, Dernek yöneticileri ve çok sayıda öğrenci velileri katıldı.     

Editör: Adıyaman Haber