06.10.2011-Adıyaman-02-09 Eylül 2011 tarihleri arasında Kick Boks Federasyonunca İtalya’nın Lignano Sabbiadoro kentinde düzenlenen Kick Boks Gençler Avrupa Şampiyonasında Avrupa Şampiyonu olan Mevlana Altuntaş ile 24-25 Eylül 2011 tarihleri arasında Ankara ilinde yapılan “ Veteranlar Güreş Şampiyonasında” Türkiye Birincisi seçilen Mehmet Çalğan Vali Ramazan Sodan’ı makamında ziyaret etti.

 

   Kick Boks Avrupa Şampiyonu Mevlana Altuntaş ile Türkiye Güreş Şampiyonu Mehmet Çalğan’ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ve her iki sporcunun başarısının mutluluk verici olduğunu belirten Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Kick Boks Federasyonu Başkanlığınca 2-9 Eylül 2011 tarihleri arasında İtalya’nın Lignano Sabbiadoro şehrinde yapılan Kick Boks Gençler Avrupa Şampiyonasına ilimizi temsilen Kick Boks Antrenörü Haluk Erdoğan Milli Takım Antrenörü olarak, ilimiz sporcusu Mevlana Altuntaş ise Milli Takımı temsilen sporcu olarak katılmıştır. Gençler Kick Boks Avrupa Şampiyonasına 34 ülke ve 1111 sporcu katılmıştır. Yapılan müsabakalar sonucunda ilimiz sporcusu Mevlana Altuntaş ülkemizi temsilen 57 kiloda Avrupa Şampiyonu olmuştur dedi.

 

  Vali Ramazan Sodan, bugün çifte sevinç yaşadıklarını belirterek, öte yandan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığının 2011 faaliyet programında yer alan 24-25 Eylül 2011 tarihleri arasında Ankara İlinde yapılan Veteranlar Türkiye Güreş Şampiyonasında ilimizi temsilen katılan ve  müsabakalar sonunda dereceye giren Mehmet Çalğan’ın 85 kiloda Türkiye 1.si olduğunu belirterek, sporcumuz Mehmet Çalğan 12-19 Ekim 2011 tarihleri arasında Arnavutluk’un Tiran kentinde yapılacak olan “ Veteranlar Dünya Şampiyonasına” ülkemizi temsilen katılacaklardır. her iki sporcumuzu tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

 

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Gençler Kick Boks Avrupa Şampiyonu Mevlana Altuntaş ile Türkiye Güreş Şampiyonu Mehmet Çalğan’a spor ayakkabı, eşofman ve birer Cumhuriyet Altını takdim ederek, başarı diledi. 

Editör: Adıyaman Haber