Adıyaman Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), yardıma muhtaç 250 aileye gıda yardımında bulundu.

TOGEM’in çok amaçlı salonunda gerçekleşen yardım programına Belediye Başkan Yardımcısı Ebubekir Fırat, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İskender Korkut, TOGEM Koordinatörü S. Sümeyye Şafak ve yardım alan aileler katıldı. Mevlit Kandili’ne denk gelen programda, gıda yardımının yanı sıra, kandilin önemine binaen katılımcılara ilahi ziyafeti verildi. Mini ilahi konserinde Geylani İlahi Grubu birbirinden güzel eserler seslendirirken, ilahilerin cazibeli atmosferine kapılan katılımcılar, hoşça vakit geçirdiler.

Yardım dağıtımına geçilmezden önce Belediye Başkan Yardımcısı Ebubekir Fırat, Mevlit Kandili’nin önemine değinerek, bu güzel günde yapılan yardımın çok daha anlamlı olduğuna vurgu yaptı. Çalışmalarını sosyal belediyecilik anlayışıyla sürdürdüklerini belirten Başkan Yardımcısı Fırat; “Bu hayırlı günde hayırlı bir hizmet yapalım dedik. ‘Başkasına faydalı olan insan, faydalı insandır’ düsturuyla hareket ediyor, elimizden geleni yapıyoruz. Belediye olarak son 6 yıldan beri sosyal belediyecilik anlayışıyla bu tür yardımlarda bulunuyoruz. Bu yöndeki hizmetlerimizi arttırarak devam etmekteyiz. Böylesine hayırlı bir etkinlikte birbirinden güzel ilahileri seslendiren Geylani İlahi Grubu’na teşekkür ederim. Ayrıca bu vesileyle hepinizin kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.  

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İskender Korkut ile TOGEM Koordinatörü S. Sümeyye Şafak da birer selamlama konuşması yaparak, katılımcıların kandilini kutladılar. Ayrıca Sümeyye Şafak bu tür yardımları 2 ayda bir yaptıklarını belirterek, TOGEM’e gelemeyen 10 engelli ve yaşlı aileye de yardımlarını evlerine götüreceklerini ifade etti.  

Programın sonunda 250 aileye yardım paketleri verildi. Yardım alan aileler mutlu olduklarını belirterek, TOGEM’e teşekkür ettiler.

Editör: Adıyaman Haber