Kısa adı TİKON olan Türkiye İletişim Konfederasyonu 23 Aralık Pazar Günü 1. Olağan Kongresini yapacak.

TİKON, bu yıl içerisinde RATİG-FED -Radyo, Televizyon, İnternet ve Gazeteciler Federasyonu

İMEF -İnternet Bileşim ve Medya Federasyonu TİMEF -Tüm İletişim ve Medya Federasyonunun

bir araya gelmesi ile kuruldu.

TİKON’un  Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olacağını söyleyen Genel Başkan Şeyda Açıkkol, şu açıklamalarda bulundu: “ Önümüzdeki Pazar Günü kongremizi gerçekleştiriyoruz.3 federasyonun oluşturduğu konfederasyonumuz kongreden sonra büyük bir atılım yapacak.TİKON, medyanın sorunlarını büyük ölçüde çözmeye çalışacaktır. Bunun yanısıra  Türkiye’nin sosyal meselelerine de el atacağız.Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenleyerek halkımızınn sahiplendiği büyük bir sivil toplum örgütü olmak için durmadan çalışacağız” dedi.

Konfederasyon Başkan vekili Nizamettin Bilici ise, “Konfederasyonumuzun bünyesinde 50 dernek bulunuyor.Genel Kuruldan sonra 7 yeni federasyon ve bağlı 150 dernek katılımı ile 10 federasyon ve bünyesindeki 200 dernek bir araya gelmiş olacak.Konfederasyonunu 2013 hedefi 2500 medya kuruluşu, 2500 iletişim öğrencisi ve 10.000 çalışanı bünyesine katmaktır. Emeği geçen üç federasyonun tüm temsilci ve üyelerine teşekkür ediyorum “ diye açıkladı.

Radyo, Televizyon, İnternet ve Gazeteciler Federasyonu “ANADOLU HAREKETİ” başlığı altında 2013 itibarı ile sahaya inecek dev projelerin hazır olduğunu belirten Açıkkol, “Önümüzdeki yıl, sesi en çok duyulan sivil toplum örgütlerinden birisi olacağız” dedi.

HABER :  Haci BOZKURT /DHA- kahtagundem.com

Editör: Adıyaman Haber